Kadeti: Dobra najava Svjetskog prvenstva

2248

Nakon gotovo mjesec dana priprema s manjim prekidima, hrvatska muška kadetska reprezentacija koju uskoro očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji sudjelovala je posljednja dva dana na međunarodnom turniru u mađarskom gradu Balatonboglaru.

Prvoga dana naši su kadeti pobijedili domaćina turnira Mađarsku 24:23. Danas su pak slavili protiv Rusije 34:31 i postali pobjednici natjecanja. Bila je to dakako idealna prilika da izbornik Siniša Markota provjeri u kakvoj formi mu je ekipa i na čemu treba raditi u sljedećih osam dana prije puta u Skoplje.

Siniša Markota, izbornik muške kadetske reprezentacije:
Dobili smo oba sureta, ali nismo bili dobri u nekim segmentima igre i na tome ćemo raditi sljedećih dana. Realno ne bi bilo ni dobro da smo sada u top formi. Ono što me veseli je da su dečki postali prava klapa, da su spremni i na čvrstu igru kakvu su u jednom trenutku prezentiralii Rusi. Imamo osam dana da dotjeramo neke detalje koje smo uočili da nisu dobri. Osim toga počinjemo analizu suparnika. Dobili smo i neke snimke Španjolaca i Norveške ovdje u Mađarskoj, Sloveniju znamo jako dobro od ranije. Dosta je posla pred nama, ali mislim da imamo i dovoljno vremena.

Kadeti su se iz Mađarske vratili u svoju novu bazu za pripreme u Ivanić Gradu. Nakon dana predaha tu će ostati i trenirati sve do 4. kolovoza kada putuju u Skoplje. Podsjećamo, Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini s Norveškom, Čileom, Saudijskom Arabijom, Slovenijom i Španjolskom.

Prethodni članakMlađi kadeti: Do finala EYOF-a preko sedmeraca
Sljedeći članakMlađi kadeti zlatni na EYOF-u!