Kadeti: Pobjeda protiv Norveške za otvaranje iz snova

2656

Hrvatska muška kadetska reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji pobjedom protiv Norveške 32:22. Bila je to sjajna prezentacija hrvatske rukometne mladosti.

Hrvatska je počela u sastavu: Stipe Purić na vratima, Antonio Vrbić i Fran Mileta na krilima, Gianfranco Pribetić na crti i na vanjskim pozicijama Ante Ivanković, Karpo Sirotić i Mateo Maraš. Još se dečki nisu pošteno ni oznojili, a Hrvatska je imala prednost od 5:1. Norveška nikako nije uspijevala naći rješenje za izuzetno pokretljivu i agresivnu hrvatsku obranu. A ako bi joj nešto i pobjeglo tu je bio sjajni Stipe Purić na vratima koji je već u prvom dijelu skupio devet obrana. Dvije velike serije s 4 pogotka u nizu, i jedna od 3:0 gurnule su Norvešku u zaostatak od devet pogodaka na predahu. Naša je izabrana vrsta u tom razdoblju primila samo sedam pogodaka. Uz sve to hrvatski izbornik Siniša Markota je praktički promijenio cijelu momčad i nastojao sve ravnomjerno opteretiti, jer vrlo dobro zna da je prvenstvo dugačko .

I u nastavku bila je to jednosmjerna ulica. Hrvatska je već nakon četiri minute igre imala plus 11. Onda su naši u 38-oj minuti pobjegli na 13 pogodaka razlike, pa u 42-oj prvi put imali 14 pogodaka viška. Ponovili su to još nekoliko puta i onda upali u malu krizu nakon 29:15. Norveška je serijom od pet pogodaka u nizu došla na za njih prihvatljivih 29:20. Treba reći da smo osim nekoliko tehničkih pogrešaka u tom razdoblju bez pogotka propustili realizirati i dva sedmerca (ukupno tri na utakmici). Ali na kraju se to nije osjetilo na konačnom rezultatu 32:22. Deset razlike je pravi pokazatelji razlike u kvaliteti tih dvaju reprezentacija ovoga trenutka. Treba ipak primijetiti da je uz našu brojnu rotaciju Hrvatska  dobila drugo poluvrijeme 16:15, odnosno da je u nastavku primila 15 pogodaka.

Od nekoliko sjajnih pojedinaca u našoj reprezentaciji svakako treba izdvojiti Stipu Purića (12 obrana) koji je na kraju izabran i za igrača susreta. Prvi strijelac bio je neuništivi Fran Mileta sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Po pet su dali Marin Sinči i Gianafranco Pribetić. Među Norvežanima najefikasniji Victor Norberg s četiri pogotka.

Sutra je za našu reprezentaciju slobodan dan, a u srijedu 8.kolovoza u 18:30 čeka ih Čile.

Prethodni članakKadetkinje: Poraz od Švedske, slijedi borba za poredak od 9. do 16. mjesta
Sljedeći članakKadetkinje: Poraz protiv Rumunjske