Kadetkinje: Poraz protiv Rumunjske

748

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija izgubila je od Rumunjske, 20:27 u prvom susretu druge faze Europskog prvenstva, odnosno borbi za poredak od devetog do 16. mjesta.

Nakon malo nesigurnijeg početka hrvatske reprezentacije, i vodstva Rumunjske 2:0, naše rukometašice uspijevaju s tri pogotka u nizu povesti 3:2. Još jedno vodstvo imala je Hrvatska i onda doživjela novi udarac u vidu ozljede. Naime, u desetoj minuti, pri rezultatu 4:4 stradao je gležanj Karmen Paštar i za nju je utakmica bila završena. Podsjećamo Hrvatska je već u prvoj utakmici ostala bez kapetanice Ane Buljan. Ona se, doduše vratila protiv Rumunjske s velikim povezom na glavi, nakon dva propuštena susreta, ali nije mogla previše protiv čvrste, vrlo agresivne rumunjske obrane. Rumunjke su stalno vodile do kraja prvoga dijela, a naše rukometašice silnom borbenošću nadoknađivale nedostatak Karmen  Paštar, prije svega u obrambenim redovima. Imali smo tako čak devet izjednačenja da bi Rumunjska otišla na predah s pogotkom viška koji su zabile tri sekunde prije isteka vremena 13:14.

U nastavku smo gledali izjednačen susret do 39-te minute. Od 17:18 za Rumunjsku, naše rukometašice ulaze u crnu rupu, nevjerojatan niz pogrešaka i dopuštaju suparnicama niz od 5:0. Gotovo 12 minuta Hrvatska je bila bez pogotka, pri tome razbranila Saru Rus na rumunjskim vratima i praktički potpiaale predaju. Pokušavala je hrvatska izbornica  Adrijana Prosenjak silnim promjenama naći raspoloženu šestorku, ali pravih rješenja nije bilo. Rumunjke su mirno odrađivale susret, trošile vrijeme i stigle do svoje prve pobjede na Europskom prvenstvu.

U hrvatskim redovima najefikasnija dva krila Dora Petković i Bruna Zrnić sa po četiri pogotka. Među Rumunjkama, osim briljantne Sare Rus na vratima koja je imala 12 obrana, napreciznija Ioana Rebeca Necula s osam pogodaka.

Inače, u prvom susretu dana, naše utješne skupine Slovačka je pobijedila Španjolsku 28:25. Hrvatska u srijedu 7.kolovoza u 15.00 sati igra protiv Slovačke.

Prethodni članakKadeti: Pobjeda protiv Norveške za otvaranje iz snova
Sljedeći članakKadetkinje: Pobjeda nad Slovačkom i nada u sretan kraj