Kadetkinje: Pobjeda nad Slovačkom i nada u sretan kraj

995

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Celju. U 4. kolu utješne skupine Hrvatska je pobijedila Slovačku 26:21 i čeka rasplet susreta Španjolska – Rumunjska da vidi hoće li u borbu za poredak od devetog do 12. ili od 13.- 16.mjesta.

Premda je tijekom posljednja 24 sata, zbog ozljede ostala bez dvije igračice Margarite Škarić i Karmen Paštar, pa je stručni stožer po hitnom postupku u Celje doveo do Slovačke jednu igračicu (Maju Bilandžić), a druga tek dolazi, Hrvatska je i tako oslabljena uspjela pobijediti favoriziranu Slovačku i produžiti nadu u prolazak u borbu za poredak od devetog – 12. mjesta, a to znači na sljedeće Svjetsko prvenstvo. Prema običaju na ovom natjecanju naše rukometašice su slabo otvorile susret. Slovakinje su realizirale 6 od prvih 7 napada i brzo odjurile na 6:2. I tu kao da su stale. Hrvatska je pojačala obranu, odlično je na vratima reagirala Ana Mrkonjić i naša je reprezentacija serijom 6:1, sve okrenula na svoju stranu. Slovačka je u tih furioznih 11. minuta postigla samo jedan pogodak. Imala je Hrvatska jedanput tri pogotka razlike (11:8 ), ali nije izdržala pa je na predah otišla s minimalnom prednošću 13:12.

U nastvaku susreta Hrvatska je djelovala još bolje i sigurnije. Slovačka je stigla samo do jednog izjednačenja u 33-oj minuti. Sve ostalo vrijeme vodila je Hrvatska. A kako se bližio kraj susreta tako je rasla naša prednost. Najveća je bila šest pogodaka, prvi put pri rezultatu 23:17. Da je bilo malo više mirnoće u završnici mogla je Hrvatska i do još uvjerljivije pobjede koja bi joj donijela pozitivnu gol razliku, (ovako je završila na -2) ali nekoliko tehničkih pogrešaka, nekoliko brzopletih udarca i završilo je 26:21.

Briljantan dan na vratima imala je Ana Mrkonjić s 15 obrana. Naš prvi strijelac i MVP susreta bila je Josipa Josipović, koja je osim na krilnoj poziciji gotovo cijelo drugo poluvrijeme odigrala kao desni vanjski. Među Slovakinjama prvi strijelac Alena Dvorscakova sa šest pogodaka.

Hrvatska sada čeka rasplet sureta Španjolska – Rumunjska. Pobjedi li Rumunjska naša reprezentacija ide u borbu za poredak od 13. – 16. mjesta. Pobjeda Španjolske s minimalnom prednosšću otvara joj vrata borbe za poredak od devetog -12. mjesta.

Prethodni članakKadetkinje: Poraz protiv Rumunjske
Sljedeći članakKadetkinje: S Nizozemskom za ostanak u elitnom razredu