SEHA – Gazprom liga: PPD Zagreb otvorio sezonu pobjedom

421

Rukometaši PPD Zagreba, pobjedom su otvorili novu sezonu. U 1. kolu Skupine B SEHA – Gazprom lige, Zagrebaši su pobijedili Metaloplastiku u Šapcu 28:25.

Dva dosta različita poluvremena odigao je hrvatski prvak u prvom službenom susretu nove sezone. Nakon početnih 4:0, izborenih u nepunih pet minuta, plinari su stali i dopustili Šapčanima da se sasvim vrate u susret. Domaćin je prvi pogodak postigao nakon pet i pol minuta igre. Nakon toga je s tri pogotka u nizu sasvim uhvatio priključak, da bi zagrebaše konačno šokirao u 18-oj minuti kada su poveli 6:5. PPD je u tom razdoblju sedam minuta bio bez pogotka. Do kraja prvoga dijela bio je uglavnom izjednačen susret, s minimalnim prednostima na jednoj ili drugoj strani. Na predah se tako otišlo s 13:13. Zagreb je obrambeno bio dobar u tih 30. minuta, ali napadački je to bilo daleko ispod očekivanja. Čak 11 tehničkih pogrešaka i izgubljenih lopti imala je momčad Branka Tamšea.

Znatno odlučnije, agresivnije i s više koncentracije u napadu krenuo je Zagreb u drugom poluvremenu. Plod toga je brzo odvajanje na plus tri u 36-oj minuti, pa plus četiri u 41-oj. Prvi put Zagreb je pobjegao na pet pogodaka viška na ulasku u posljednjih deset minuta. I činilo se prelomio susret. Ali domaćin opet mini serijom od tri pogotka za redom gotovo sve vraća na početak i stiže na 21:23. Za konačni udar i preokret ipak nije imao snage, ili bolje reći iskustvo Zagrebaša i širina klupe presudili su u završnici. Potegnuli su Zlatko Horvat i David Mandić i Josip Božić-Pavletić, i prvi bodovi u SEHA – Gazprom ligi su tu.

Sa šest pogodaka iz šest pokušaja najefikasniji kod hrvatkog prvaka Zlatko Horvat. Šest je dao i David Mandić uz samo jedan promašaj. Pet puta je strijelac bio Josip Božić -Pavletić. Kod domaćina prvo ime Dejan Babić s pet pogodaka iz pet udaraca.

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: Poraz Nexea na otvaranju
Sljedeći članakEHF Kup: Nova pobjeda Poreča i prolazak u drugo pretkolo