SEHA – Gazprom liga: Poraz PPD Zagreba protiv Veszprema

302
SEHA League handball match Telekom Veszprem - PPD Zagreb, Veszprem Arena, Veszprem, Hungary, 07.09.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u unaprijed odigranom 3. kolu SEHA – Gazprom lige u Mađarskoj od Telekom Veszprema, 36:28. Ali dojam koji su ostavili bolji je nego kada su u prvom kolu pobijedili Metalopastiku.

S dvije obrane Mateja Ašanina i dva realizirana napada otvorio je hrvatski prvak utakmicu. I vodili su Zagrebaši do osme minute. Tada Veszprem preuzima prednost i lagano kontrolira stvari. Nakon vodstva 7:5 , hrvatski prvak brzopleto promašuje dva napada s igračem više i nudi novu, veliku priliku Mađarima. U 13-oj minuti Veszprem ima plus tri pa je Branko Tamše prisiljen zvati minutu predaha. Dosta je rotirao u prvom dijelu Zagreb, ali se nije predavao čak ni kada je mađarski prvak u 24-oj pobjegao na plus četiri. S dva pogotka za redom vratio se Zagreb i na predah otišao s prihvatljivih 17:15.

S dobrom energijom ulaze Zagrebaši u drugo poluvrijeme. Za pet minuta igre stižu do izjednačenja 19:19. Ali tempo kakav je nametnuo Veszprem nije dugo mogao pratiti. Još desetak minuta bili su tu negdje na zaostatku od dva-tri pogotka, a onda je mađarski prvak  još malo pojačao ritam. Kada su 49-oj prvi put pobjegli na plus pet , čini da su definitivno prelomili susret. Njihova prednost stalno je rasla do konačnih 36:28.

Matej Hrstić bio je najbolji u redovima Zagreba s pet pogodaka iz šest pokušaja, ali velikom obrambenim udjelom. Četiri pogotka dao je kapetan Zlatko HorvatMatej Ašanin deset obrana. Kod Veszprema najefikasniji Manuel Štrlek i Blaž Blagotinšek. Bivši Zagrebaš je bio stopostotan, a igrao je samo prvo poluvrijeme, Slovenac je pak imao jedan promašaj.

SEHA – GAZPROM LIGA. 3. kolovoz
TELEKOM VESZPREM – PPD ZAGREB 36:28

Prethodni članakEHF Kup: Uvjerljiva pobjeda Dubrave
Sljedeći članakEHF Kup: Nova pobjeda Dubrave i prolazak u drugo pretkolo