SEHA – Gazprom liga: Prvi bodovi Nexea

345
SEHA League handball match Nexe - Tatran Presov, Kralj Tomislav sports hall, Nasice, Croatia, 08.09.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši Nexea ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni SEHA – Gazprom lige. U 4. kolu, oni su u Našicama pobijedili Beijing Sport University 40:26.

 Premda osjetno oslabljeni, jer igrali su bez Tomija Vozaba, Ivana Sršena, Halila Jaganjca, Ivana Vide i Marija Tomića, domaći rukometaši nisu imali problema sa slabašnim gostima. Obje obrane koje je koristio sastav Hrvoja Horvat, a riječ je o 6-0 i 5-1, bile su prevelika enigma za kineski sastav. Posebno im je teško bio protiv središnjeg dvojca koji su činili Živan Pešić i Marko Mrđenović. Ako bi kojim slučajem i prošli pored ili preko njih, tu je bio sjajni Moreno Car koji je u prvom dijelu skupio 13 obrana. Na poluvremenu je momčad iz Našica imala 11 pogodaka viša (18:7). Pri tome je domaći strateg rotirao praktički veći dio momčadi.

U nastavku je kineski sastav po cijenu većeg broja pogrešaka, i naputku svog trenera Vlade Šole ubrzao protok lopte i lijepo odgovorio. Nakon nepunih osam minuta igre zabili su sedam pogodaka, kao za cijelo prvo poluvrijeme. Hrvoje Horvat je logično, s obzirom na razliku u kvaliteti i rezultatu, mijenjao udarne snage pa su poziciju tri i četiri u obranu uzeli tinejdžeri Gianfranco Pribetić i Tomslav Kvastek. Nažalost, nakon samo desetak minuta Tomislav Kvastek je ozlijedio gležanj i tako zadao dodatne glavobolje svome treneru. Kineski rukometaši su u drugom poluvremenu, do kraja otpustili ruku pa smo vidjeli nekoliko zbilja lijepih akcija. Nexe je pak s druge strane, vrlo mirno koristio sve njihove pogreške u obrani i na kraju prvi put ove sezone zabio 40 pogodaka. Isto vrijedi i za kineski sastav koji je prvi put probio magičnu granicu od 25 pogodaka.

Sa sedam pogodaka Gianfranco Pribetić bio je prvi strijelac domaćeg sastava, a kod BSU prvo ime Yue Cao s devet pogodaka.

SEHA – Gazprom liga: 4. KOLO
NEXE – BEIJING SPORT UNIVERSITY 40 :26

Prethodni članakPaket 24 liga: sažetak utakmice RK Poreč vs RK Dubrava
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: Pobjede Dubrave i Poreča uoči europskih nastupa