Velux EHF Liga prvaka: Poraz PPD Zagreba od Flensburga, uz igru koja ohrabruje

177

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su i četvrti poraz u Ligi prvaka. Njemački prvak Flensburg slavio je 20:17, i ostao neporažen nakon četiri kola.

U neobičnom i dosta nervoznom početku susreta treba reći da je prvi pogodak postignut nakon nepunih šest minuta. I bio je Zagrebov. Uz dvije obrane Radivoja Ristanovića, „plinari“ su uskoro pobjegli na 1:3,  pa 2:5, što je domaćeg trenera Maika Machullu natjeralo da zatraži minutu predaha i dogovora sa svojim igračima. Zagrebaše to nije previše poremetilo. Dapače do kraja prvoga dijela imali su dvaput po plus četiri (4:8, i 6:10). Ali u samoj završnici prvoga dijela malo je pala snaga i koncentracija hrvatskog prvaka i Flensburg je serijom 4:0 stigao do izjednačenja. Imali su, i deset sekundi napada da prvi put povedu, ali to Zagreb nije dopustio. Bilo je to, inače najbolje poluvrijeme PPD-a ove sezone i definitivno su zaslužili više od 10:10. Bez obzira na to što nisu realizirali dva sedmerca. Posebno stoga jer je Radivoje Ristanović bio maestralan na vratima s devet obrana u prvih 30. minuta.

Još desetak minuta u nastavku držali su Zagrebaši prednost i onda upali u mrežu Flensburga. Proradila je domaća obrana na čelu s vratarom i PPD je deset minuta ostao bez pogotka. Ali se nije predao. Hrabro se vratio i u 48-oj opet minimalno poveo (14:15). U preostalih 12. minuta zabili su, međutim samo još dva pogotka, Flensburg čak šest i tu je priči bio kraj.

Bez obzira na poraz bila je to vjerojatno najbolja igra PPD Zagreba ove sezone, i nadajmo se najava nekih boljih dana. Kod fomaćina najbolji Johannes Golla sa pet pogodaka. Među Zagrebašima najprecizniji Zlatko Horvat sa šest pogodaka. Radivoje Ristanović skupio je 12, a Matej Ašanin u završnici dvije obrane.

LIGA PRVAKA: SKUPINA A, 4. KOLO
FLENSBURG  – PPD ZAGREB 20 :17

Prethodni članakIn memoriam: Rudolf Carek
Sljedeći članakPopis muške seniorske reprezentacije za susrete s Njemačkom