Arena Zagreb spremna za spektakl!

1217

Odbrojavanje je završeno. Sve je spremno za spektakl u zagrebačkoj Areni. Ili bolje reći za dvostruki spektakl, jer igraju obje naše reprezentacije. U jednom danu, na jednom mjestu, dvostruki obračun s jednom od najmoćnijih rukometnih nacija svijeta, Njemačkom. To je zbilja prava rukometna poslastica.

17:00 HRVATSKA – NJEMAČKA (Ž)
Premda naša ženska reprezentacija nije kompletna, ne sumnjamo da će dati sve od sebe u svom prvom nastupu u Areni. A od otvaranja te dvorane evo prošlo je skoro 10 godina. Njemačka je pobijedila Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ovoga ljeta.  Iz te ekipe izborniku Nenadu Šoštariću nedostaje čak 11 igračica. Tu se nema što dodati. Njemačka bi bila favorit i s njima. Ne sumnjamo da će naše mlade snage dati sve od sebe. Hrvatska i Njemačka odigrale su ukupno 20 susreta do sada, od toga 14 prijateljskih. Naše jedine pobjede su baš u prijateljskim susretima. Prva je bila prije 19 godina u Zagrebu, a druga prije četiri godine u Umagu. Uz dva  remija, Njemačka dakle ima čak 16 pobjeda.

Sara Šenvald, reprezentativka Hrvatske:
“Igramo protiv jedne odlične ekipe koja ima dosta jak šut izvana, brzo trče kontre i jako brzo vraćanje nazad, a naš cilj je suprostaviti se borbenošću, agresivnošću i vraćanjem nazad u obranu sa što manje primljenih lakih pogodaka. Pozivam publiku da dođe i podrži nas u što većem broju, dat ćemo sve od sebe“.

19:30 HRVATSKA – NJEMAČKA (M)
Hrvatska je bolja u službenim, Njemačka u prijateljskim susretima. Tako kaže službena statistika. Vrijeme je da se i to promijeni. Ukupno smo s Njemačkom igrali čak 28 susreta. I naši su gosti bolji za dvije pobjede. Još jedan motiv više za hrvatske rukometaše. Zanimljivo je spomenuti da se od 17 prijateljskih susreta njih čak 16 igralo u Njemačkoj. Ona preostala igrala se u Hrvatskoj i dobili su je naši rukometaši.

Što se službenih susreta tiče tu je Hrvatska bolja. Od 11 utakmica naši dečki su dobili sedam. Dva su od njih bila vjerojatno najvažniji susreti hrvatskog rukometa u povijesti – finale Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003.godine i Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Treba također reći da su posljednja dva službena ogleda pripala Njemačkoj.

Domagoj Pavlović, reprezentativac Hrvatske:
Sigurno da Njemačka igra jednu jako čvrstu 6-0 obranu s pretvaranjem u 5-1. Mislim da naša tranzicija iz obrane u napad, znači polukontra i kontra te puno križanja su jedna velika šansa. Odlično je biti ponovno u reprezentaciji, nakon ozljede. I pozivam sve navijače u Arenu, da budu naš osmi igrač!“.

 

Prethodni članakNajava utakmice s Njemačkom (M)
Sljedeći članakSpektakl u Areni: Remi ravan pobjedi