Liga prvakinja: Poraz Podravka Vegete i minimalne nade u prolazak dalje

228
Otvoreni trening reprezentacije - druženje s navijačima, Poreč, dvorana Žatika, 14.06.2019.

Rukometašice Podravka Vegete doživjele su i četvrti poraz u Ligi prvakinja i izglede za prolazak u drugi krug natjecanja svele na najmanju moguću mjeru. U petom kolu Metz je slavio u Koprivnici 25:32.

Podravka je ponovno odigrala odličnih 40-tak minuta. Ali u završnici je pala i doživjela novi poraz. Sve je bilo idealno u početku susreta za sastav iz Koprivnice. Imale su 3:0 i napad. Nisu ga iskoristile i Metz je uzvratio. I to na jako neugodan način. Nakon sedam i pol minuta prednost je bila na njihovoj strani 4:5. Do kraja prvoga dijela uglavnom se igralo pogodak za pogodak, s tim da se prednost selila čas na jednu, čas na drugu stranu. Pri tome je važno spomenuti da je Zlatko Saračević jako rano ostao bez Ane Debelić (ozljeda lakta zarađena protiv Ferencvaroša) ključne obrambena, ali i igračice u napadu. Ipak, u 25-oj minuti Podravka je imala plus dva 14:12, ali se na predah ipak otišlo s 15:15.

Još desetak minuta u nastavku sastav hrvatskih prvakinja držao je rezultatsku ravnotežu, a onda je do izražaja došla kvaliteta suparnica i bolja mogućnost rotacije. Od plus četiri francuskog sastava u 50-oj minuti (23:26), Podravka Vegeta je vrlo brzo potonula do minus osam 23:31. Bila je to silovita serija 5:0, u koju je svoj veliki doprinos ugradila i Ivana Kapitanović sjajnim obranama na vratima Metza.

S osam pogodaka Lamprini Tsakalou je bila najbolja u redovima ekipe iz Koprivnice. Šest je dodala Dejana Milosavljavić, čime je izbila na vodeće mjesto najboljih strijelaca Lige prvakinja s 37 pogodaka. Kod gošći najbolja Helen Sajka sa šest pogodaka.

Devetog studenog u 19:30, preostali susret petog kola skupine A, igraju FTC – Rail Cargo Hungaria i Vipers Kristiansand i od ishoda toga ogleda ovisi hoće li Podravka Vegeta imati neke šanse da u posljednjem kolu osigura drugi krug Lige prvakinja ili će morati u EHF kup.

LIGA PRVAKINJA: SKUPINA A, 5. KOLO
PODRAVKA VEGETA – METZ HABDBALL 25:32

Prethodni članakPaket 24 Premijer liga: 7. kolo
Sljedeći članakChallenge Cup: Pobjeda Bjelovara i nada u prolazak dalje