Challenge kup: Dosta sreće za Lokomotivu i Bjelovar

354
Otvoreni trening reprezentacije - dru?enje s navija?ima, Pore?, dvorana ?atika, 14.06.2019.

U Beču su ždrijebom određeni parovi 1/16 finala Challenge kupa u kojemu ove sezone nastupaju dvije hrvatske ekipe. Riječ je dakako o Lokomotivi koja je bila pobjednik toga natjecanja 2017. godine i dobila je čast da bude smještena u Pot 1 na ždrijebu. U istom šeširu našao se i Bjelovar, pa je tako izbjegnut njihov mogući međusobni ogled. Naime, za razliku od EHF kupa u kojemu se ne mogu susresti klubovi iz iste zemlje u natjecanju po skupinama, u Challenge kupu to pravilo ne vrijedi.   

Ždrijeb je tako Lokomotivu spojio s  portugalskom ekipom SIR 1MAIO/ADA CJB iz gradića Marinha Grande u blizini Leirie. Portugalke su u trećem pretkolu bile bolje od grčkog sastava O.F. N Ionias 28:19, i 18:15. Oba susreta igrala su se u Portugalu. Najveći klupski uspjeh do sada bila ima je 1/16 finala Challenge kupa prije dvije sezone kada su ispale od poljske Perle Lubin. Jedanput su bile i u trećem pretkolu EHF kupa(2011/12), ali ih je zaustavio danski K.I.F Vejen. Portugalska ekipa sastavljene je od domaćih igračica, a jedina strankinja im je Moldavka Michaela Talmaci.

Bjelovar je bio dobre sreće sa ždrijebom, ali ne i putovanjem. One su za suparnice dobile izraelski Maccabi Rishon Lezion. To je klub koji tek drugi put u povijesti nastupa u europskim kupovima. U trećem pretkolu prošle su Krivaju iz Zavidovića. Oba susreta igrana su u Zavidovićima, prvi je pripao  domaćim rukometašicama 25:21, a drugi gošćama 31:22. U svojim redovima imaju dvije strankinje – Brazilku Gabriellu Constantino Pessao i  vratarku Srpkinju Tamaru Popović.

Podsjećamo Bjelovarke su u trećem pretkolu pobijedile portugalski Alavarium /Love Tiles u oba susreta, a Lokomotiva je bila slobodna sve do ove runde natjecanja.

Prvi susreti 1/16 finala igraju se 01/02.02. 2020. godine , a uzvratni 08/09.02.2020. godine.

EVO SVIH PAROVA 1/16 FINALA:
SIR 1MAIO/ADA CJB – LOKOMOTIVA  ZAGREB
ŽRK BJELOVAR – MACCABI RISHON LEZION
CS MADEIRA – RK ZAJEČAR 1949
MECALIA ATLETICO GUARDES – ACME -ZALGIRIS KAUNAS
DHC SOKOL PORUBA – KH-7 BM.GRANOLLERS
HIB HANDBALL GRAZ- ŽRK NAISA NIS
JURO UNIREK VZV -SSV BRIXEN SUDTIROL

Prethodni članakEHF kup (Ž): Podravka Vegeta nositelj skupina na ždrijebu
Sljedeći članak50 dana do početka Europskog prvenstva 2020!