EHF kup (Ž): Zahtjevna skupina za hrvatske prvakinje

233

U Beču su ždrijebom određene skupine EHF kupa za rukometašice. Kao što je poznato četiri najslabije ekipe iz skupina Lige prvakinja nastavile su natjecanje u tome kupu. Tako se među 16 ekipa našla i Podravka Vegeta. Nažalost može se reći da nije imala previše sreće sa ždrijebom. S njom u skupini je prošlogodišnji pobjednik toga natjecanja, mađarski Siofok HC koji predvode naše igračice Andrea Penezić Kobetić i Katarina Ježić. Ove sezone su još jače jer su došle Francuskinja Gnosiane Niombla, Španjolka Pena Abaurrea Nerea, te Mađarica Zsuzsanna Tomori. Osim Siofoka u skupini je još odlični danski sastav Kobenhavn, (na putu do skupine izbacile njemački Metzingen i francusku Nicu) te rumunjska Magura Cisnadie koja je u to društvo stigla nakon pobjeda protiv ukrajinske Galychanke i španjolske Rocasa Gran Canarie , inače prošlosezonskih pobjednica Challenge kupa.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete:
“Moglo je bolje, ali budimo realni i gore. O Siofoku ne treba trošiti riječi. Naš cilj je biti među dva najbolja sastava pa nastaviti natjecanje dalje, a to znači da bismo u tom slučaju Siofok izbjegli do kraja. Poznajemo dobro i njih i Maguru, jedino ostaje da snimimo Kobenhavn. Vjerujem da kvalitetu za ovo natjecanje imamo. Čak nam je i raspored dobar jer prvo dočekujemo Maguru, pa idemo na dva gostovanja u Dansku i Mađarsku. Važno je samo da svi budemo zdravi.“

Prvi susreti u skupinama EHF kupa igraju se odmah nakon Nove godine 04/05.siječnja, a posljednji 08/09.veljače 2020. godine. To je posljednje izdanje kupa u tom formatu, jer će se od sljedeće sezone igrati umjesto njega igrati Europska rukometna liga.

Evo skupina EHF kupa za sezonu 2019/20:

SKUPINA A:
DHK BANIK MOST
KASTAMONU BALEDIYESI GSK
THURINGER HC
DVSC SCHAEFFER

SKUPINA B:
PODRAVKA VEGETA
SIOFOK KC HUNGARY
MAGURA CISNADIE
KOBENHAVN HANDBALL

SKUPINA C:
MKS LUBIN
ERD
CSM CORONA BRASOV
ODENSE HANDBALD

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: 9. kolo