Skupština podržala plan za sljedeću godinu i kandidaturu za SP 2025.

539

Kao što je to već uobičajeno uoči svečanosti Večer rukometa, na Jarunu je održana   redovita izvještajna Skupština Hrvatskog rukometnog saveza. Uz izvješće Nadzornog odbora, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac podnio je i izvješće o radu HRS-a za 2019. godinu. Pri tome je istaknuo da je Hrvatski rukometni savez imao jako uspješnu 2019. godinu. Sve naše nacionalne selekcije, bile su na velikim natjecanjima. Osvojene su tri medalje – juniori na pijesku su bili zlatni na Europskom prvenstvu, mlađi kadeti također zlatni na Olimpijskom festivalu mladih, a juniori su sa Svjetskog prvenstva donijeli srebro. HRS je pronašao sponzora Premijer lige, i tako   oslobodio klubove kotizacije i članarine, te im barem djelomično olakšao život. Uz sve to gotovo 60 utakmica Paket 24 Premijer lige ove sezone može se vidjeti u izravnim prijenosima na PlanetSportu. A to nikada do sada nije bio slučaj. Potpisan je čitav niz novih sponzorskih ugovora, kao i onaj o suradnji s korejskim rukometnim savezom.

Istodobno je usvojen program rada HRS-a, odnosno financijski plan za 2020. godinu koja će biti iznimno zahtjevna jer gotovo sve hrvatske reprezentacije imaju svjetska ili europska prvenstva. Uz sve to seniore još čekaju i kvalifikacije za Olimpijske igre, a nadajmo se i nastup u Tokiju. Skupština je jednoglasno usvojila visinu nagrade za mušku reprezentaciju ukoliko uspije osigurati nastup na igrama u Tokiju. Ona iznosi 200 tisuća euro bruto.

Članovi Skupštine HRS-a upoznati su o dogovorenoj suradnji i zajedničkoj  kandidaturi Hrvatske, Danske i Norveške za organizaciju Svjetskog prvenstva 2025. -2027. godine. Ona se ovih dana užurbano priprema, jer odluka o domaćinu donosi se početkom veljače iduće godine. Hrvatska bi trebala biti domaćin u pet gradova, a ugostila bi 4 skupine u prednatjecanju, 2 četvrtfinalne,  jedno polufinale i President kup. I na kraju, ne manje važno Hrvatska će se kandidirati i za domaćina Svjetskog muškog juniorskog prvenstva 2023. godine.

Prethodni članakLive stream – Večer rukometa 2019.
Sljedeći članakKaračić: “To je ono za što živiš, za što treniraš cijeli život“