Červar: “U gradu sporta osjećamo se kao kod kuće“

425

Kao što je to već postalo uobičajeno, od kada se hrvatski rukomet udomaćio u Poreču, na početku treće faze priprema rukometne reprezentacije za EURO, odnosno uoči početka Croatia kupa, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, održali su zajedničku konferenciju za medije u hotelu Diamant.

Tom prigodom, gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić izrazio je dobrodošlicu i zadovoljstvo što rukometna reprezentacija ponovno iz ovoga grada kreće na jedno veliko natjecanje.

Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča:
„Imali smo odličnu turističku sezonu i cijelu godinu. Ali ono što nas posebno veseli je fantastičan doček Nove 2020. godine. Više od 5000 noćenja zabilježili smo tijekom blagdana, samo u gradu i našim hotelima.
Pred nama je sada novi izazov. Ugostiti hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali i BiH i Katar koji sudjeluju na Croatia kupu. Jako smo sretni i ponosni na to što je HRS prepoznao naš grad kao svoju, sada mogu slobodno kazati stalnu bazu za pripreme uoči velikih natjecanja. I duboko se nadam da ćemo ih punih tribina na Croatia kupu, ispratiti u Graz i Beč. Mi smo grad sporta, a rukomet postaje jedan od naših zaštitnih znakova.„

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije:
„Želio bih se zahvaliti u ime HRS-a, reprezentacije i svoje osobno, gospodinu Gradonačelniku, i gradu Poreču, gradu sporta, na dobrim željama i sjajnom gostoprimstvu. Mislim da neću pretjerati ako kažem da se ovdje osjećamo kao kod kuće. Pogledajte igrače i osoblje hotela, svi se oni međusobno znaju i zovu po imenu, a to je znak jednog iskrenog prijateljstva i poštovanja.
Hrvatski rukomet, a posebno muška reprezentacija je od samostalnosti do danas donijela 21 medalju s velikih natjecanja – 2 olimpijska zlata, 1 svjetsko, 2 puta srebro europskih prvenstava itd,itd.. Mi smo ponosni na to. Ali i zahvalni svima, posebno gradovima poput Poreča koji nam pomažu da ostanemo u svjetskom vrhu. Pred nama je jedna izuzetno izazovna godina. Europsko prvenstvo uskoro, pa u travnju olimpijske kvalifikacije, u lipnju kvalifikacije za SP 2021. godine i onda nadam se u srpnju Olimpijske igre. Nije to sve lako izdržati, organizirati, pripremiti. I zato ovi dečki koji su tu zaslužuju da im se naklonimo do poda. Pazite, naši bundesligaši su igrali posljednji susret 29.12., a već na Novu godinu su bili na raspolaganju reprezentaciji. Oni ovdje ne zarađuju novce, već dolaze iz ljubavi prema nacionalnom grbu. To mnogi često puta zaboravljaju.“

Uz uobičajena pitanja o zdravstvenom stanju momčadi, suparnicima u prvoj fazi Europskog prvenstva, bilo je to još jedno ugodno druženje starih sportskih prijatelja i medija.

I za kraj, podsjetimo još jedanput Croatia kup igra se od 03. – 05. siječnja. Raspored je sljedeći:
03. siječnja u 18:00 sati igraju BiH i Katar. Karte za taj susret su besplatne, odnosno ulaz u dvoranu Žatika slobodan. Dan kasnije u 16:50 igraju Hrvatska i BiH, a u nedjelju 05. siječnja također s početkom u 16:50 sastaju se Hrvatska i Katar. Karte za ta dva susreta prodaju se širom Istre i Rijeke u deset kafića i koštaju 50, odnosno 70 kuna. Dođite i podržite hrvatsku reprezentaciju uoči još jednog velikog natjecanja. Poreč je uvijek znao prepoznati trenutak kada nekoga treba ohrabriti.

Prethodni članakZavršna faza priprema za EURO
Sljedeći članakŽdrijeb osmine finala hrvatskog rukometnog Kupa