Croatia Cup 2020: Katar bolji od BiH na otvaranju turnira

536
BIH-QATAR Croatia Cup 2020, Poreč, Žatika 3.1.2020

U prvom susretu Croatia Cupa rukometaši Katara pobijedili su reprezentaciju Bosne i Hercegovine 30:27 i potvrdili da su spremni za Azijsko prvenstvo koje ih očekuje sredinom siječnja u Kuvajtu, te da će biti ozbiljan ispit za Hrvatsku u nedjelju.

Oba trenera koristila su po 18 igrača u tome susretu. Katar koji s klupe predvodi veliki španjolski stručnjak Valero Rivera slabo je ušao u utakmicu. Uz jednu tehničku pogrešku i dva promašaja, te jednu obranu vratara Benjamina Burića BiH je relativno lako i brzo povela 3:0. I držali su tu prednost do 17-te minute kada Katar uspijeva prvi put izjednačiti na 7:7. Zanimljivo je da do toga trenutka katarska momčad nije imala ni jednu obranu vratara. Bilal Šuman i njegova družina nisu se međutim uplašili tog niza Kataraca, već su pet minuta poslije opet pobjegli na plus tri (12:9), pa (13:10), da bi na predahu imali dva pogotka viška, 15 :13.

U nastavku gledamo sličnu priču još dvadesetak minuta. Rukometaši Bosne i Hercegovine igraju poletnije, brže, raznovrsnije. U jednom trenutku imaju četiri pogotka razlike. Ali onda se kao i mnogo puta do sada Katarcima ukazao Danijel Šarić i žuto – plavi su zapali u probleme. Od prednosti 24:21 za  BiH, Katar je napravio niz od sedam pogodaka za redom, ponajviše zahvaljujući fantastičnim obranama svoga vratara i poveo 24:28. Za iskusnu momčad bilo je samo pitanje rutine privesti susret kraju, do kojeg je u tim trenucima ostalo manje od šest minuta. Konačnih 27:30, pokazuje da je BiH u drugom poluvremenu primila 17 pogodaka, a postigla samo 12 pogodaka, to je ipak malo da bi se dobila reprezentacija vrijednosti jednog Katara.

S pet pogodaka Marko Panić bio je najefikasniji u redovima naših susjeda. Ukupno 12 obrana imali su njihovi vratari. Među Katarcima najbolji Rafael Dacosta Capote i Frankis Carol Marzo sa po sedam pogodaka. Danijel Šarić je imao devet obrana.

Turnir se nastavlja sutra, 04. siječnja, susretom Hrvatske i BiH koji se igra u 16:50  uz izravni prijenos na RTL televiziji. Katar je pak slobodan. U nedjelju 05. siječnja završnog dana turnira, Hrvatska i Katar igraju također u 16:50 sati uz izravni prijenos na RTL-u.  Karata za oba dana natjecanja (cijena 50 i 70 kuna) još ima i bilo bi lijepo da Žatika bude puna, te da na pravi način isprati reprezentaciju na Europsko prvenstvo u Austriju, Norvešku i Švedsku.

Prethodni članakŽdrijeb osmine finala hrvatskog rukometnog Kupa
Sljedeći članakCroatia Cup 2020: Hrvatska spremna za važne provjere uoči EURA