Hrvatska reprezentacija otputovala na EURO

370

Nakon doručka i kraćeg druženja s novinarima, hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska od 9 – 26. siječnja 2020. Kao što je poznato, Hrvatska u prvoj fazi natjecanja igra u Grazu i to protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije. Premda ozbiljno oslabljeni zbog brojnih ozljeda, igrači su ipak puni optimizma krenuli put Austrije.

Ulog na europskom prvenstvu je izuzetno velik. Pobjednik naime, osigurava direktan put na Olimpijske igre u Tokio. Bude li Danska prvak, onda će i finalist europskog prvenstva u Japan, jer su Danci kao svjetski prvaci već osigurali svoj nastup na najvećoj svjetskoj smotri ove godine. Ulazak u polufinale donosi izravni nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021. godine, čime se dakle izbjegavaju, potencijalno vrlo opasne kvalifikacije u lipnju.

Nije nevažno spomenuti da su domaćini olimpijskih kvalifikacija za sada Francuska, Norveška i Njemačka. Ali postane li netko od njih europski prvak tu uskače Hrvatska kao prva rezerva za domaćinstvo. A ne treba posebno podvlačiti kakva je to prednost.

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije:
“Imali smo sinoć još jedan dugačak, iskreni razgovor i spremni smo za EURO. Skupina u kojoj se nalazimo u Grazu, samo je na prvi pogled lagana. Mi jesmo favoriti, ali svakog suparnika moramo maksimalno ozbiljno uzeti u obzir jer pod svaku cijenu želimo doći u Beč s dva boda. Šteta je što nam se zaredalo toliko ozljeda, ali iz ove kože ne možemo. Vjerujem da če ovi mladi koji su dobili priliku znati to iskoristiti, da su gladni uspjeha i medalja. Nadamo se uz sve to, da će nas naši navijači doći podržati i da ćemo osjetiti barem dio one atmosfere kakvu smo imali u Austriji 2010. godine.“

Odmah po dolasku u Graz, reprezentaciju čekaju nove medijske obveze. Tamo će odraditi fotografiranje i bit će na raspolaganju ostalim europskim medijima u 13:00 sati. Nakon ručka i predaha, od 18:30 do 20:00 sati zakazan je prvi trening u dvorani ASKO Eggenberg. Prvi nastup, naša reprezentacija ima u četvrtak 9. siječnja u 20:30 protiv Crne Gore.

Prethodni članakDobra suradnja se nastavlja: HRS i Mediahint potpisali novi sponzorski ugovor
Sljedeći članakZanimljivosti Hrvatske na Europskim prvenstvima: Dva srebra i tri bronce