EHF Kup (ž): Velika pobjeda Podravka Vegete

193

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile su u susretu drugog kola EHF Kupa, skupine B danski Kopebehavn 28:26. To je druga pobjeda Podravkašica na početku natjecanja po skupinama u tome Kupu.

Samo u početnih i završnih desetak minuta hrvatske prvakinje pratile su rezultatski domaće rukometašice. Podravka je imala jedno jedino vodstvo u prvom poluvremenu i to na samom početku 2:3. Onda slijedi silovita serija domaćina i Kobenhavn u 12-oj minuti ima velikih7:3. Na zaostatku od tri ili četiri pogotka držala se ekipa iz Koprivnice veći dio prvog poluvremena. Najveća prednost rukometašica iz glavnog danskog grada bila je plus pet, i to tri puta (13:8, 14:9, 15:10). Ipak, Podravka je mini serijom 3:0 u završnici prvoga poluvremena došla na sasvim prihvatljivih minus dva 15:13.

Dobro su se hrvatske predstavnice držale i u nastavku. Dvaput su bile na samo pogodak udaljene od Kobenhavna, ali do izjednačenja ili vodstva nisu mogle. Dapače, Dankinje su im sredinom drugoga dijela opet pobjegle na plus četiri, 23:19. A to je jako teško stizati  protiv skandinavskih ekipa. Ali Podravka se nije predavala. Na ulasku u posljednjih deset minuta Kobenhavn je još uvijek imao četiri velika pogotka prednosti 25:21. I tu kao da su Dankinje stale , a Podravka ubacila u brzinu više. Do kraja susreta Podravka Vegeta je napravila seriju od 7:1 i osvojila iznimno vrijedne bodove. Briljantna je u tim trenucima bila Tjaša Stanko, koja je na kraju bila i najbolji strijelac Podravke sa sedam pogodaka. Šest je dala Dejana Milosavljević, četiri Lamprini Tsakalou. Kod domaćih rukometašica najbolja Linn Blohm sa sedam pogodaka.

U sljedećem kolu Podravka Vegeta gostuje u mađarskoj kod Siofoka koji brani naslov pobjednika EHF Kupa od prošle sezone.

Prethodni članakEHF EURO 2020: Bjelorusija može biti ozbiljna prijetnja našim ambicijama
Sljedeći članakKaračić: “Uz ovakve navijače i ovakvu obranu, zajedno idemo u nove pobjede!“