EHF EURO 2020: Želimo nastaviti niz pobjeda

562

Crna Gora i Bjelorusija su prošlost, a pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom, novi izazov, susret sa Srbijom. Premda su već osigurali prolazak u drugi krug Europskog prvenstva i prenose dva boda, naši rukometaši žele nastaviti niz pobjeda. Svi su igrači zdravi i dobro raspoloženi, pa izbornik Lino Červar ima slatke brige, koga poslati na teren.

Logično je očekivati da će barem djelomično odmoriti udarne snage, i priliku dati mlađim igračima. U 15-tak minuta igre protiv Bjelorusije oni su pokazali da Hrvatska ne treba brinuti za budućnost i da se na njih itekako može osloniti. Možda će manju poštedu dobiti  Josip Šarac koji je, protiv Bjelorusije dobio udarac u koljeno, pa je za svaki slučaj danas obavio magnetsku rezonancu. Snimka je pokazala da osim kontuzijskog edema i manjeg izljeva nema nikakvih drugih oštećenje, pa on može normalno nastaviti natjecanje.

Srbija je izgubila obje utakmice do sada u Grazu i nakon susreta s Hrvatskom vraća se kući. Ne treba naglašavati da bi im povratak bio mnogo lakši ukoliko bi upisali pobjedu. Podsjećamo, s tom reprezentacijom Hrvatska je igrala u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo. U Beogradu je završilo bez pobjednika 25:25, a u Zadru je slavila Hrvatska 27:23.

Inače, Hrvatska i Srbija igrali su do sada 9 puta na velikim natjecanjima. Po četiri pobjede ima svaka selekcija, a jedan susret završen je remijem. U posljednja dva ogleda, Hrvatska je bila vrlo uvjerljiva. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine naša reprezentacija je slavila 31:23, a prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj bilo je 32:22.

Lino Červar,
izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije:
“Pobjeda je recept, ali glavni cilj je dobro igrati i da smo svi na okupu u Beču, da možemo i regenerirati tim, pogotovo ove igrače koji su bili najopterećeniji kroz utakmice. Znamo da će publika doći, moramo poštivati naše navijače. Ponavljam, želio bih da sve dobro završi i da smo zdravi.“

Prethodni članakEHF EURO 2020: Nakon pobjede nad Bjelorusijom, Hrvatska u drugom krugu
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Bjelorusija pobjedom protiv Crne Gore u drugi krug