EHF EURO 2020: Drugi krug otvaramo s Austrijom

907

Nakon Graza, hrvatska rukometna reprezentacija preselila se u Beč, gdje nastavlja natjecanje drugog kruga Europskog prvenstva. I odmah na početku čeka je jedan od tri domaćina ovoga prvenstva – Austrija. Ta je reprezentacija kao i Hrvatska prvi dio odradila savršeno i s tri pobjede, odnosno dva boda ušla u drugi krug natjecanja. Austrija je redom pobijedila Češku 32:29, Ukrajinu 34:30, i na kraju sjevernu Makedoniju 32:28. Postigli su gotovo sto pogodaka (98), iz 138 udaraca, što je iznimno visok učinak od 71 posto. Primili su 87 pogodaka.

Glavna zvijezda reprezentacije je momčadski kolega Domagoja Duvnjaka iz Kiela, Mykola Bylik. On je trenutačno prvi strijelac prvenstva s 28 pogodaka iz 40 udaraca ili 70 posto realizacije. Za vanjskog igrača to je fantastičan učinak. Uz njega tu je još jedan bombarder, super iskusni Janko Božović koji je postigao 19 pogodaka iz 30 pokušaja i trenutačno je sedmi strijelac Europskog prvenstva. Austrijanci imaju i vrlo dobrog vratara Thomasa Eichbergera. Tu su i dva vrsna krila iz Bundeslige Robert Weber  (NordhornLingen) i Raul Santos (Leipzig), dakle suigrač Marka Mamića. Kada tome dodate i punu dvoranu, jasno je da će Austrija biti i više nego ozbiljan suparnik.

Povijest kaže da smo s Austrijom do sada igrali pet puta i pobijedili u svim susretima. Jedanput je to bilo upravo na Europskom prvenstvu i baš u Beču 2010., također u drugom krugu. Tada smo pobijedili 26:23, ali bila je to velika muka. Izbornik je bio Lino Červar.

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije:
“Varaju se oni koji misle da će biti lako. Oni su jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra kod njih. Mi moramo voditi igru, mi ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru.

Prethodni članakŽdrijeb Europskog juniorskog prvenstva
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Lagana pobjeda Španjolaca protiv Češke