Ždrijeb Europskog juniorskog prvenstva

612

Austrija nije samo domaćin seniorskog Europskog prvenstva ove godine, već zajedno s Italijom organizira i juniorsko Europsko prvenstvo. Gradovi domaćini su Innsbruck i Brixen, a vrijeme održavanja natjecanja 02. do 12. srpnja 2020 godine. Skupine A i B igrat će u Austriji, a C i D u Italiji.

Boravak velikog broja novinara bio je idealna prilika da Europska rukometna federacija danas u glavnom press centru u Beču organizira ždrijeb skupina toga natjecanja.

16 reprezentacija bilo je podijeljeno u četiri šešira ili pota. Hrvatska se nalazila u potu 1, zajedno sa Švedskom, Islandom i Danskom. U drugom šeširu bile su reprezentacije Španjolske, Njemačke, Francuske i Srbije. Treći je pripao selekcijama Slovenije, Mađarske, Norveške i Portugala. I u posljednjem šeširu bile su ekipe Rusije, Izraela, Austrije i Italije. U ždrijebu su sudjelovala dva kapetana seniorskih reprezentacija koje igraju u Beču drugi krug europskog prvenstva: Uwe Gensheimer (Njemačka) i Lukas Hutecek (Austrija).

Ždrijeb je na kraju bio dosta nemilosrdan za hrvatsku juniorsku reprezentaciju koja je  prošloga ljeta osvojila srebro na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj. Svjetski prvaci bili su Francuzi. Hrvatska je smještena u skupinu C zajedno sa Španjolskom, Slovenijom i Italijom. Igrat će u Brixenu. Podsjećamo Hrvatska je do sada osvojila samo jednu juniorsku europsku medalju. Bilo je to srebro iz Turske 2012. godine. Bila je to generacija Domagoja Pavlovića, Sandra Obranovića, Šime Ivića, Stipe Mandalinića, Filipa Ivića, itd, itd… Izbornik je bio upravo ovaj današnji Silvijo Ivandija.

M20 EHF EURO 2020:
SKUPINA A: ISLAND, SRBIJA, NORVEŠKA, AUSTRIJA
SKUPINA B: ŠVEDSKA, FRANCUSKA, PORTUGAL, RUSIJA
SKUPINA C: HRVATSKA, ŠPANJOLSKA, SLOVENIJA, ITALIJA
SKUPINA D: DANSKA, NJEMAČKA, MAĐARSKA, IZRAEL

Po dvije najbolje ekipe iz svake skupine prolaze dalje u nokaut fazu. Završnica se igra u Innsbrucku.

Prethodni članakEHF EURO 2020: Poznata satnica i raspored igranja Hrvatske u Beču
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Drugi krug otvaramo s Austrijom