EHF EURO 2020: Lagana pobjeda Španjolaca protiv Češke

182
Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Main Round - Group I, Spain vs Czech Republic, Wiener Stadthalle, Vienna, Austria, 16.1.2020, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Rukometaši Španjolske pobijedili su Češku u prvom susretu drugog kruga Europskog prvenstva u Beču 31:25. Španjolci su tako nastavili stopostotni niz, započet u Trondheimu.

Obrana Španjolske 6-0 bila je nerješiva enigma za Češku. Središnji dio držali su Gedeon Guardiola i Joan Canellas. Po jednu zamjenu radila su oba izbornika obrana – napad. Kod Čeha je izlazio Pavel  Horak, a ulazio Ondrej Zdrahala prvi strijelac europske smotre u Hrvatskoj prije dvije godine. Među Španjolcima  pak mijenjali su se Jueln Aguinagalde i Gedeon Guardiola. Nakon početnog vodstva Čeha, Španjolska se prvi put odvaja u devetoj minuti na plus dva, 5:3. U 12-oj su već bili na tri pogotka razlike (7:4), a da se pošteno nisu ni oznojili. Vratar Tomas Mrkva spasio je Češku da skroz ne potone, i otvorio im put do izjednačenja u 16-oj minut (7:7). Ali „furija“ se brzo pribrala i uskoro otišla na četiri pogotka viška, te rutinski privela poluvrijeme kraju rezultatom 14: 9.

Bez pravih, čvrstih obrana igralo se u nastavku. Pojedinačna kvaliteta Španjolaca brzo je došla do izražaja, a posebno tzv. brzi centar. Imali su rukometaši koji vodi Jordi Ribera  sedam pogodaka razlike nakon samo sedam minuta igre u nastavku, ali su se uporni Česi vratili i držali na minus pet ili šest do sredine poluvremena. A onda je opet proradila španjolska kontra i otišli su na plus deset. Povukao je u tim trenucima izbornik Španjolske udarne snage, pa je kraju završilo s plus šest 31:25, čak 14 igrača španjolske reprezentacije zabilo je u tom susretu. NajvišeAlex Dujshebaev i Angel Perez Fernndez. Među Česima prvo ime Stanislav Kašpareksa šest pogodaka. Treba pohvaliti i Tomasa Mrkvu koji je imao 13 obrana.

Izvor fotografije: Kolektiff Images

Prethodni članakEHF EURO 2020: Drugi krug otvaramo s Austrijom
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Nova pobjeda, novi korak ka željenom cilju