Paket 24 Premijer liga: Sve pobjede domaćina

295

Domaćini su bili neumoljivi u 13. kolu Paket 24 Premijer lige. Gosti nisu uspjeli osvojiti ni bod. To je samo još jedna potvrda kakva nas završnica čeka u sljedećih pet kola.

U jednom od derbija kola, Poreč je dobio Zamet. Premda je domaći sastav ostao bez oba vratara iz prvoga dijela to se u igri nije osjetilo. Domaći su, osim na samom početku praktički vodili cijeli susret. Sredinom prvoga dijela imali su četiri pogotka prednosti 10:6. Na poluvremenu pak tri 14:11.
Slično je bilo i u nastavku. Koliko god se trudio sastav Valtera Matoševića, domaćin je imao odgovor. Njihova najveća prednost bila je plus šest u 38-oj minuti kada su imali 19:13. Filip Perić bio je prvo domaće ime sa sedam pogodaka. Kod gostiju izuzetno dobar Veron Načinović s devet pogodaka iz devet pokušaja, od kojih su dva bili sedmerci.

Dubrovnik je napokon  pobijedio pred svojim navijačima. Žrtva je bio Varaždin 1930. Gosti su inače bili bolji do dvadesete minute susreta. Onda prvi put domaćin preuzima prednost. I ne ispušta je do kraja. Do kraja prvoga dijela uspjeli su stvoriti šest pogodaka razlike 17:11.
Nekoliko puta u nastavku Varaždinci su uspjeli doći na minus četiri, ali ne i dalje od toga. Ali se nisu predali. Naprotiv, grizli su do kraja i dvije minute prije isteka vremena, stigli su do izjednačenja (25:25). Ali do potpunog preokreta ipak nisu mogli. Prinova Tomislav Nuić zabio je osam sekundi prije kraja. Pokušali su Varaždinci nakon minute dogovora u preostalom vremenu odigrati sedam na šest, ali nisu uspjeli stići do izjednačenja. Tomislav Nuić i Nikša Bušlje s po šest pogodaka najbolji kod domaćina. Po pet pogodaka kod gostiju dali su Tomislav Špruk i Frano Vujović.

Sesvete su pak sa samo golom razlike pobijedilo Umag i nastavile put ka željenom ostanku. I tu je bilo mnogo uzbuđenja i promjena rezultata. Gosti su vodili većim dijelom prvog poluvremena. Ipak u završnici prvoga dijela domaćin to stiže, ali ne uspijeva sasvim preokrenuti rezultat. Za to mu je trebalo još desetak minuta u nastavku. Nakon 15-te već je imao plus četiri 20:16, pa onda i rekordnih plus šest 22:16. Malo opuštanje domaćina moglo ih je skupo stajati. Umag je naime uspio postići  pet pogodaka za redom i doći na samo pogodak zaostatka (25:24). Dramatično je stoga bilo u završnici koja je ipak pripala domaćinu. Darko Krndelj s pet i Filip Glavaš s devet pogodaka bili su najbolji pojedinci u svojim klubovima.

Dubrava je relativno lako dobila Bjelovar. Samo 15- tak minuta bila je to ravnopravna borba. Sve ostalo vrijeme bila je to jednosmjerna ulica koja je vodila do novog slavlja Dubrave. Ukupno 14 obrana imali su domaći vratari, a prvi strijelac dubrave bio je Luka Vinković s devet pogodaka iz devet pokušaja. Od toga su četiri bila se sedam metara. Kod gostiju prvo ime Dominik Smojver s pet pogodaka.

Vodeća Gorica ipak nije imala većih poteškoća sa Spačvom. Prvu veću razliku napravili su Goričani nakon 20 minuta igre. Na poluvremenu su već imali 15:9. Ostalo je bila stvar rutine privesti susret kraju. S devet pogodaka iz devet pokušaja Davor Ćavar bio je prvo ime ogleda. Među Vinkovčanima najbolji Marko Vignjević s sedam pogodaka.

PAKET 24 PREMIJER LIGA : 13. KOLO
POREČ –  MRK ZAMET 26:23
MRK SESVETE – MRK UMAG 27:26
DUBROVNIK – VARAŽDIN 1930 27:26
DUBRAVA – MRK BJELOVAR 32:23
GORICA – SPAČVA VINKOVCI 32:23

Prethodni članakChallenge Cup: Lokomotiva se plasirala u četvrtfinale
Sljedeći članak1. HRL za žene: Bez pobjednika u Virovitici, Splitu pobjeda nakon dugo vremena