Challenge Kup (ž): Hrvatski susret u četvrtfinalu

338

Rukometašice Lokomotive i Bjelovara igrat će međusobno u četvrtfinalu Challenge Kupa. Tako je naime, danas odlučio ždrijeb u Beču. Onaj tko prođe dalje u polufinalu ide na pobjednika susreta portugalske CS Madeire i srbijanskog ŽRK Naisa Niša.

Podsjetimo, Lokomotiva je bila pobjednik toga natjecanja 2017. godine. U ovoj sezoni bila je slobodna u 3. kolu kvalifikacija. U osmini finala, Lokosice su u Domu sportova lako pobijedile portugalsku ekipu SIR 1MAO /ADA CJB 33:21 i 27:16. Oba susreta igrala su se u Zagrebu.

Bjelovarke su pak do četvrtfinala dvaput pobijedile portugalski Alavarium/Love Tiles 28:23, 32:28, igrajući pred svojim navijačima. Zatim su bile ukupno bolje i od izraelskog Maccabi Rishon Lesiona, igrajući oba susreta u Tel Avivu 25:23, 21:33.

Inače, u ždrijebu nije bilo nositelja, i svih osam ekipa bilo je zajedno u „šeširu“. Također, nije bilo ni nacionalne zaštite, pa će se tako međusobno susresti osim Lokomotive i Bjelovara, i dvije španjolske ekipe Aula Alimentas de Valladolid i Macalia Atletico Guardes.

Prvi susreti na rasporedu su 29.02/01.03., a uzvratni tjedan dana kasnije 007/08.03.

CHALLENGE KUP: 1/4 FINALE
LOKOMOTIVA  – BJELOVAR
HC MADEIRA – ŽRK NAISA NIŠ
AULA ALIMENTAS DE VALLADOLID – MACALIA ATLETICO GUARDES
JURO UNIREK VZV -KH-7 BM GRANOLLERS

CHALLENG KUP: ½ FINALE
LOKOMOTIVA/BJELOVAR –  HC MADEIRA/ŽRK NAISA NIŠ
AULA A. DE VALLDOLID /MACALIA A. GUARDES – JURO UNIREK/KH-7 BM GRANOLLERS

Prethodni članakEHF Kup (ž): Težak ždrijeb za Podravka Vegetu
Sljedeći članakSEHA – Gazprom liga: Poraz kao pobjeda za Nexe koji ide u četvrtfinale