EHF Kup (ž): Težak ždrijeb za Podravka Vegetu

181

U Beču su ždrijebom određeni parovi četvrtfinala EHF Kupa za rukometašice. Podravka Vegeta je dobila najtežeg mogućeg suparnika. To je ekipa višestrukog njemačkog prvaka Thuringer HC. Prođu li Njemice, Podravka Vegetu u polufinalu čeka pobjednik susreta  Gloria Bistrita (RUM) – Herning Ikast.

Podravka Vegeta je bila u tzv. Pot 2, ili drugom šeširu zajedno s ruskom Ladom, rumunjskom Gloria Bistitom i turskim Kastamonuom. Ždrijeb je bio tako postavljen da su prvo prvoplasirane ekipe, a to znači Siofok (MAĐ), Thuringrer(NJEM), Odense (DAN) i Herning-Ikast(DAN) koje su se nalazile u Potu 1, mogle igrati samo protiv drugoplasiranih, odnosno  u ždrijebu se nisu mogle ponovno naći ekipe koje su međusobno igrale u skupini.  Podsjetimo hrvatske prvakinje su prošle godine zaustavljene baš u četvrtfinalu od Herning- Ikasta.

Thuringer je, nakon prolaska dva kvalifikacijska kola, u šest susreta EHF Kupa u skupini ostvario svih šest pobjeda. A suparnice nisu bile nimalo loše. Dapače. Tu su bili turski Kastamonu, mađarski Shaffler i češki Banik Most koji je prethodno nastupao u Ligi prvakinja. Sastav je to s čak 11 strankinja, od Austrije, Švedske, Danske, Norveške do Sjeverne Makedonije. Ostalo su sve njemačke reprezentativke, poput Emily Bolk, Alicia Stolle, Ina Grossman, Meike Schmelzer itd,itd. Sedam puta bile su prvakinje Njemačke , posljednji put 2018. godine. Prošle sezone igrale su sPodravka Vegetom u Ligi prvakinja. Prvi susret u gostima dobila je Podravka 28:26, a uzvrat je pripao Njemicama 31:23.

Prvi susreti četvrtfinala igraju se 29.02./01.03, a uzvratni su tjedan dana kasnije 07/08.03. 2020.

EHF KUP: ¼ FINALE
PODRAVKA VEGETA – THURINGER HC
KASTAMONU BELEDIYESI – SIOFOK KC
HC LADA – ODESNE HANDBOLD
GLORIA BISTRITA – HERNING IKAST

EHF KUP; ½ FINALE
GLORIA BISTRITA / HENING IKAST- PODRAVKA VEGETA/THURINGER
LADA /ODENSE – KASTAMONU /SIOFOK

Prethodni članakPaket 24 Premijer liga: sažetak utakmice Bjelovar vs Sesvete
Sljedeći članakChallenge Kup (ž): Hrvatski susret u četvrtfinalu