1. HRL za žene: Pobjede domaćih sastava, težak poraz Zrinskog

641

Čak pet vodećih ekipa ostvarilo je pobjede u 16. kolu Prve hrvatske lige rukometašica. Podravka Vegeta bila je najuvjerljivija i nastavila stopostotni niz.

Hrvatske prvakinje su na Valentinovo gostovale u Osijeku i lako upisale još jednu pobjedu. Već u osmoj minuti imale su plus pet. Na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela bilo je osam razlike, s koliko se otišlo i na predah 14:22. Jovana Risović je u tih 30 minuta imala deset obrana. Do sredine nastavka igralo se pogodak za pogodak. Osijek se u jednom trenutku približio na šest pogodaka zaostatka, ali je onda Podravka pojačala ritam i dojurila do velikih 30:41. Sa šest pogodaka Lamprini Tsakaluo bila je najbolja u koprivničkim redovima. Kod domaćih fantastična Dora Lacković s 15 pogodaka. Čak 16 obrana imala je Magdalena Brkić, a 14 dvije vratarke Podravke, koja je igračicama dala dva dana predaha, a od ponedjeljka kreće priprema za četvrt finale EHF kupa.

Lokomotiva je trebala dvadesetak minuta da napravi malo veću razliku protiv borbene ekipe iz Virovitice. Nakon 10:10, u 21-oj, Lokosice su uspjele povezati pet pogodaka u nizu i u miru otići na poluvrijeme. U nastavku su praktički bez većih poteškoća kontrolirale rezultat i ostvarile 15-tu pobjedu ove sezone. Po sedam pogodaka dale su  Paula Posavec  i Kristina Prkačin u domaćim redovima. Lucija Bešen je imala 11 obrana. Kod gošći sjajna Tamara Hudoletnjak s 12 obrana. Paula Ištvanović imala je pak 13 obrana.

I treći naš euro predstavnik ostvario je uvjerljivu pobjedu. Bjelovarke su protiv Umaga, nakon osam minuta igre imale 6:2. Ali uporne gošće u 21-oj dolaze do izjednačenja 10.10, i čini se da su tek toga trenutka domaće počele ozbiljno igrati. Na poluvremenu je doduše bilo minimalnih 14:13. ali od sredine drugoga dijela do kraja Bjelovar je bio na visini zadatka. Pobjeda od 33:28, treća je u nizu u posljednjih deset dana . sa 16 obrana sjajna je na vratima bila Karmela Pokopac. Osam od osam imala je realizacijuJosipa Mamić. Kod gošći prvo ime Ana Jajčević s devet pogodaka.

Koka je protiv Zrinskog ostvarila svoju najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. A dugo je to bio izjednačen susret. U 16-oj minuti čak su gošće imale pogodak prednosti 10:11. Ali na predahu je vodstvo bila na strani domaćih rukometašica  20:16. Sredinom drugoga dijela došlo je do raspada gostujućeg sustava. Tada je Koka serijom 10:4, pobjegla na velikih plus 13 i s lakoćom privela susret kraju. Tea Jalušić i Ines Domjan dale su po deset pogodaka za Koku. S tim da su imale samo jedan promašaj. Kod gošći pet pogodaka Lea Vukojević.

Sesvećanke su gotovo 50.minuta vodile veliku borbu sa susjedama iz Dugog Sela. Gošće su vodile nakon prvoga dijela 11:12. Ali kada je Bernarda Čalušić u 50-oj minuti digla prednost domaćih na plus tri 20:17, nestala je i posljednja nada gošći da mogu barem do boda. Od deset strijelaca u redovima Sesveta, najčešće su pogađale Ana Anđelić i Lara Burić i to po četiri puta. Kod Dugog Sela gotovo polovicu njihovih pogodaka dala je Josipa Bebek (9).

Nakon tri poraza za redom Sinj je našao žrtvu u Dalmatinki. I ostvario pobjedu kojom je pobjegao u sredinu ljestvice. Gošće su vodile prvih desetak minuta. U 16-oj minuti Sinj preuzima vodstvo i ne ispušta ga do kraja. Do predaha su stvorile dva pogotka viška 14.12. U nastavku su to brzo digle na plus šest i praktički rutinski privele susret kraju. Uz sjajnu Anđelu Vugdeliju na vratima koja je imala 17 obrana, Silvia Masnić sa šest pogodaka bila je prvi strijelac Sinjanki. Kod Dalmatinke najbolja Anđela Zelić s pet pogodaka.

I Split je i velikom naletu. Nakon Zrinskog i Umaga , pobijedile su i Murvicu i otišle u zlatnu sredinu ljestvice. Susret protiv ekipe iz Crikvenice bio je od početka jednosmjerna ulica. Nakon desetak minuta bilo je plus pet. Na poluvremenu velikih devet (19:10). Splićanke su malo smanjile ritam u drugom dijelu, ali i dale priliku onima koje su manje igrale pa je na kraju tih 35:22, još i dobro ispalo za Murvicu. Čak 11 igračica Splita postiglo je barem jedan pogodak. Najviše Venera Surjan i to sedam. Kod gošći po četiri pogotka Ivona Škorić i Antonela Kalčić.

 1. HRL ZA ŽENE: 16. KOLO
  OSIJEK – PODRAVKA VEGETA 30:41
  LOKOMOTIVA – 1234 VIROVITICA 37:24
  ŽRK BJELOVAR -UMAG 33.28
  KOKA – ZRINSKI 40:27
  SESEVETE AGROPROTEINKA – DUGO SELO 55 26:20
  SINJ – DALMATINKA 27.17
  SPLIT 2020 – MAURVICA 35:22
Prethodni članakEHF Liga prvaka: Očekivani poraz PPD Zagreba
Sljedeći članakMlađi kadeti otputovali u Grčku na Mediteransko prvenstvo