Kadeti: Izuzetno teška skupina na Europskom prvenstvu

938

U Celju su ždrijebom određene skupine za Europsko kadetsko prvenstvo kojemu će taj grad biti domaćin od 13.-23. kolovoza ove godine. Hrvatska je bila nositelj u tzv. prvom Potu 1, zajedno  sa Švedskom, Islandom i Danskom. U drugom šeširu ždrijeba bili su Španjolska, Njemačka, Francuska, i Srbija. U trećem Potu pak reprezentacije Slovenije, Mađarske, Norveške i Portugala. Četvrti je pripao Rusiji, Izraelu, Austriji i Italiji.

Ždrijeb nije mazio Hrvatsku. Dobila je vjerojatno najtežu moguću skupinu. Premda ni druge, osim one gdje se nalazi domaćin Slovenija nisu lagane. Uz našu reprezentaciju u skupini D, nalaze se još Francuska, Portugal i Austrija. Vjerujem da vas ne treba podsjećati, Francuzi brane naslov osvojen u Hrvatskoj prije dvije godine. Tada su u finalu pobijedili Švedsku 32:27. Naši su mladići na tom prvenstvu završili na 4. mjestu, jer su u susretu za broncu poraženi od Danske 26:24.

Prvi susret Hrvatska igra 13. kolovoza protiv Francuske. Dan kasnije čeka je Austrija. I konačno, 16.kolovoza igra se protiv Portugala. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje. Naša skupina križa se sa skupinom C, u kojoj su Švedska, Španjolska, Mađarska i Izrael.

EVO SKUPINA:

CELJE 13.-23.08.2020

SKUPINA A: Island, Srbija, Slovenija, Italija

SKUPINA B: Danska, Njemačka, Norveška, Rusija

SKUPINA C: Švedska, Španjolska, Mađarska, Izrael

SKUIPINA D: HRVATSKA, Francuska, Portugal, Austrija

Hrvatska je inače, najuspješnija europska zemlja u toj kategoriji, po broju medalja. Naši mladi rukometaši dvaput su bili europski kadetski prvaci (2006.,2010.), dvaput srebrni (2004., 2016.). Švedska, Danska i Španjolska imaju doduše više medalja od Hrvatske, ali manje zlatnih.

Izvor fotografije: Twitter EHF EURO

Prethodni članakZavršnica 1. HKRL za igračice rođene 2002. godine i mlađe
Sljedeći članak1. HRL za žene: 19. kolo