Završnica 1. HKRL žene: 1. dan

1939

Završnicu prve hrvatske kadetske lige za žene koja se održava od 5. do 8. ožujka u Poreču, otvorili su Sesvete i 1234 Virovitica s jedne strane te Lokomotiva i Udarnik s druge. Sjajne Sesvećanke držale su prednost kroz cijelu utakmicu te nisu uopće dozvoljavale Virovitici da im se približi. Iako na poluvrijeme odlaze s četiri pogotka zaostatka, ipak do kraja susreta Virovitičanke nisu uspjele održati taj minus te susret završava s plus devet za Sesvete. Sa šest postignutih pogodaka, Ana Pehar je prvo ime Sesveta, dok je Lea Zupčić za Viroviticu upisala pet. S druge strane terena, izvanredna Lokomotiva je uvjerljivo slavila nad Udarnikom s čak 23 pogotka prednosti pri čemu je sjajna Bruna Zrnić upisala čak deset zgoditaka za slavlje Zagrepčanki, dok je kod Udarnika Anja Balent postigla tri.

U susretu između Udarnika i Makarske, Makarska je gotovo do samoga kraja bila u prednosti, no ipak su rukometašice Udarnika uspjele uhvatiti priključak te utakmica završava egalom 12:12. Najistaknutija u redovima Makarske bila je Anđela Selak sa sedam golova, dok je kod Udarnika četiri upisala Erika Štefanić. Podravka je pak svoju jačinu pokazala u utakmici protiv Trogira. Vodile su Podravkašice cijeli susret, ali iako Trogiranke čak izjednačavaju u prvome dijelu, na predah odlaze s četiri pogotka zaostatka. U nastavku drugoga dijela, smanjuju zaostatak ali ipak do kraja utakmice sjajne rukometašice Podravke sa sedam golova u nizu privode susret kraju. Kod Podravke je Ema Stručić upisala pet, dok je čak sedam zgoditaka postigla Natali Radić za Trogir.

Na kraju prvoga kola, tijesna je bila borba između Splita i Samobora. Obje ekipe jednako su se borile te nisu dozvoljavale odlazak protivnika na veću prednost. Ipak, rukometašice Splita do kraja prvoga dijela nisu uspjele održati tempo te odlaze s dva pogotka zaostatka na predah. U nastavku susreta, vraćaju se Dalmatinke, izjednačavaju te okreću rezultat u svoju korist te s četiri pogotka u nizu stvaraju neuhvatljivu prednost. Sara Marendić sedam je puta Samoboru zatresla mrežu, dok je Karla Brakus imala čak osam zgoditaka na drugoj strani. Đurđevac je pak uvjerljivo održavao prednost nad ekipom Metkovića kroz cijeli susret te nisu čak pružili nikakvu mogućnost za smanjenje zaostatka Metkoviću. Za to je posebno zaslužna Kristina Zeko koja je za Đurđevac upisala nevjerojatnih deset pogodaka, dok je Petra Obšivač Metkoviću donijela šest.

Drugo kolo Završnice otvorili su Trogir i Sesvete te Podravka i Udarnik, pri čemu su rukometašice Sesveta ostvarile nadmoćnu pobjedu nad Trogirom od čak 19 golova prednosti. Prvo ime Sesveta je uvjerljiva Katja Marić s osam, a Zorana Čaleta je imala pet za Trogir. S druge strane, susret između Podravke i Udarnika donio je novo slavlje ekipi iz Koprivnice koja je gotovo kroz cijeli susret konstantno održavala prednost od pet pogodaka te tako i utakmicu privela kraju. Ponovno je sjajna kod Podravke bila Ema Stručić s pet, dok su s druge strane Erika Štefanić i Mia Marčinko dodale po četiri.

Makarska je pak u utakmici s Viroviticom pokazala čvrstoću održavajući stalnu prednost od oko pet pogodaka. Ipak do kraja drugoga dijela uspjele su se Virovitičanke približiti i izjednačiti, međutim nisu imale dovoljno snage da preokrenu rezultat u svoju korist te ogled završava u korist Makarske. Prvo ime u redovima Makarske je bila Nina Juričić s čak deset zgoditaka, dok je Lea Zupčić imala pet na drugoj strani. Lokomotiva je ponovno ostvarila nevjerojatnu pobjedu ovaj puta zatresavši mrežu Đurđevcu vrtoglavih 34 puta. Briljantna je opet za Lokomotivu bila Bruna Zrnić s osam golova, a po tri su kod Đurđevca upisale Mia Zagrajski i Kristina Zeko.

U zadnjim susretima prvoga dana Završnice, Split je ostvario uvjerljivu pobjedu nad Zrinskim koji sada ima dva upisana poraza. Iako su se rukometašice Zrinskog izrazito trudile smanjiti zaostatak na što je moguće manji, Splićanke ipak nisu pružale nikakve mogućnosti da se to i ostvari održavajući visoku prednost kroz cijeli susret. Anja Macan i Klara Birtić najistaknutije su kod Splita s četiri zgoditka, dok su s druge strane Anja Balent i Laura Radek također upisale po četiri. S plus deset priveo je Samobor kraju susret s Metkovićem te time osigurao svoju prvu pobjedu na Završnici. Vodile su rukometašice Samobora cijelu utakmicu ne dopustivši Metkovćankama da i malo smanje svoj zaostatak. Za to je posebno zaslužna Magdalena Runtas koja je upisala sjajnih sedam pogodaka, dok su Petra Obšivač i Antonela Srna imale po tri za Metković.

Rezultati prvog i drugog kola Završnice 1. HKRL za žene:
RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK 1234 Virovitica 24 :13 (10:6)
RK Lokomotiva Zagreb – ŽRK Zrinski 34:11 (18:6)
ŽRK Udarnik – ŽRK Hoteli Makarska 12:12 (8:6)
RK Podravka – ŽRK Trogir 58 27:15 (12:8)
ŽRK Split 2010 – ŽRK Samobor 20:17 (7:9)
ŽRK Đurđevac – ŽRK Metković 24:18 (13:6)
ŽRK Trogir – RK Sesvete Agroproteinka 14:33 (7:18)
RK Podravka – ŽRK Udarnik 23:18 (12:7)
ŽRK Hoteli Makarska – ŽRK 1234 Virovitica 18:15 (13:8)
RK Lokomotiva Zagreb – ŽRK Đurđevac 34:11 (18:5)
ŽRK Zrinski – ŽRK Split 2010 12:27 (3:15)
ŽRK Metković – ŽRK Samobor 9:19 (4:10)


Prethodni članakPaket 24 Premijer liga: 18. kolo
Sljedeći članakZavršnica 1 HKRL žene: 2. dan