Challenge Cup (ž): Lokomotiva lako do polufinala

339
Lokomotiva

Rukometašice Lokomotive pobijedile su i u uzvratnom susretu četvrtfinala Challenge Cupa ŽRK Bjelovar 28:21 i osigurale nastup u polufinalu, gdje ih čeka pobjednik susreta Madeira (Por) – Naisa Niš (Srb).  

Silno oslabljene brojnim ozljedama i bolestima, ali i zaostatkom od sedam pogodaka iz prvog susreta, ušle su u uzvrat rukometašice ŽRK Bjelovara. Osim početnog vodstva 1:0, malo toga će pamtiti iz ogleda u Dvorani europskih prvaka. Lokomotiva je dominirala od početka do kraja. Za razliku od domaćih, rukometašice Nenada Šoštarića najčešće su zabijale u serijama i tako, rušile i ono malo samopouzdanja koje su domaće igračice imale. Nakon nepunih 20 minuta igre imala je Lokomotiva, pet pogodaka razlike (7:12). Na poluvremenu je bilo plus šest 9:15.

Ništa se dramatičnije nije promijenilo u nastavku. Dapače, Lokomotiva je serijom od pet pogodaka za redom na početku drugoga dijela pobjegla na plus deset (10:20) i, praktički rutinski održavala tu razliku. Pri tome je pružila priliku svom treneru da isproba sve raspoložive igračice i da im da po nešto minuta. Koliko god su Bjelovarke pokušavale pojačati agresivnost u obrani, toliko je Lokomotiva jednostavno pronalazila rješenja i čuvala svoju prednost. Na ulasku u posljednjih deset minuta Bjelovar je prepolovio najveću prednost Lokomotive i pokušao doći do podnošljivog poraza. Ali lokosice su opet ubacile u brzinu više i serijom 3:0 pobjegle na plus osam, te mirno dočekale kraj. Završilo je s plus sedam kao i prije tjedan dana u Zagrebu.

Sa sedam pogodaka prvo ime u domaćim redovima bila je Marija Borković. Pet je dala Marina Gašparović. Među lokosicama najefikasnija Stela Posavec, također sa sedam pogodaka. Pet puta je pogađala Ana Marija Boras. Ponovno je sjajna bila Lucija Bešen sa 17 obrana.

Lokomotiva će tako u polufinalu igrati protiv boljega iz susreta portugalske Madeire i Naise Niš. Prvi susret na Madeiri dobile su srpske rukometašice 19:33.

 

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: izjave nakon utakmice Tatran Prešov vs PPD Zagreb
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: Spačva ponovno uhvatila posljednji vlak, Zamet prokockao priliku, Gorica kroji vrh