Završnica 1. HKRL žene: 3. dan

1373

Treći dan Završnice prvenstva Hrvatske za kadetkinje, otvoren je glatkom pobjedom Splita nad Đurđevcem te tijesnim slavljem Virovitice nad Trogirom. Imale su Splićanke u prvome dijelu susreta dva, tri gola prednosti, ali do samoga predaha ekipa Đurđevca im se približava te na odmor odlaze s izjednačenim rezultatom. U nastavku Split ponovno prelazi u vodstvo stvarajući neuhvatljivu prednost za rukometašice Đurđevca. Najistaknutija kod Splita bila je Anđela Romić s četiri, dok je na suprotnoj strani čak sedam upisala Tihana Kožar. Susret između Trogira i Virovitice bio je tijesan gotovo od samog početka. Iako je Virovitica odmah stvorila prednost od plus dva, uporne Trogiranke nisu dopustile da pobjegnu na još veću razliku te do kraja prvoga dijela smanjuju vodstvo Virovitičanki na minimalno. U nastavku čak i izjednačavaju i drže taj tempo sve do kraja susreta, međutim ipak nisu preokrenule te Virovitica ostvaruje tijesnu pobjedu. Pet pogodaka dodala je Marija Medved za Viroviticu, a po četiri kod Trogira su imale Tija Cvijić, Zorana Čaleta i Natali Radić.

Ogled između Zrinskog i Samobora započeo je nizom od četiri pogotka za Zrinski, no nedugo nakon toga Samobor se budi i izjednačava da bi na predah otišao s minimalnim vodstvom. Nastavak je pak donio gotovo jednaki omjer snaga ali do kraja Zrinski ipak preokreće i slavi nad Samoborom. Laura Radek s pet pogodaka, najistaknutija je za Zrinski, dok je tri postigla Karla Rukavina za Samobor. S druge strane terena, Lokomotiva je uvjerljivo pobijedila Metkovićs čak 18 golova razlike. Metkovćanke nisu imale nikakve šanse protiv moćnih Lokosica od kojih je prvo ime zasigurno sjajna Anđela Žagar koja je šest puta zatresla protivničku mrežu, a dva je dodala Petra Obšivač za Metković.

Zadnji susreti petog kola Završnice prvenstva Hrvatske za kadetkinje završeni su remijem između Makarske i Podravke te slavljem Sesveta nad Udarnikom. Briljantne su od početka bile rukometašice Makarske koje su od početka ogleda imale vodstvo. Uspijela se Podravka približiti nekoliko puta ali na predah Makarska ipak ide s vodstvom. Nastavak je ponovno donio prednost rukometašica iz Makarske ali Podravka se uspjeva vratiti te izjednačiti, međutim nisu mogle više od toga te susret završava egalom. Nina Juričić prvo je ime Makarske, dok su Ema Stručić i Ema Balaško imale po tri za Podravku. Kraj petog kola na drugoj strani terena donio je pobjedu Sesveta nad Udarnikom. Iako su Sesvete tijekom cijele utakmice imale prednost, u prvome poluvremenu je vodstvo ipak bilo od dva, tri gola razlike. Nastavak je pak donio povećanje prednosti Sesvećanki koja je bila neuhvatljiva za ekipu Udarnika. Tome je najviše pridonijela Magali Lujić koja je zabila šest zgoditaka, dok su po tri za Udarnik imale Nika Obajdin, Gabrijela Skrbin i Doris Katalinić.

Rezultati petog kola Završnice 1. HKRL za žene:
ŽRK Đurđevac – ŽRK Split 2010 15:22 (8:8)
ŽRK Trogir 58 – ŽRK 1234 Virovitica 19:20 (10:11)
ŽRK Zrinski – ŽRK Samobor 14:12 (5:6)
ŽRK Metković – RK Lokomotiva Zagreb 9:27 (4:13)
ŽRK Hoteli Makarska – RK Podravka 17:17 (9:7)
ŽRK Udarnik – RK Sesvete Agroproteinka 17:22 (8:10)

 

Žestoki ogledi za finale vodili su se između Sesveta Lokomotive te Splita i Podravke. Lokomotiva i Sesvete s jednakim omjerom snaga, ali i želje otvaraju utakmicu držeći tako sve do pred sam kraj kada Lokosice preuzimaju vodstvo od plus dva, imajući tu prednost sve do predaha. Početak drugoga dijela donio je nastavak prednosti za Lokomotivu, no onda s četiri pogotka u nizu Sesvećanke izjednačavaju. Držale su rukometašice Sesveta jednaki rezultat sve do kraja, da bi pogotkom Ane Grlić u zadnjoj minuti ipak osigurale zasluženo finale. Ana Pehar bila je sjajna kod Sesveta sa sedam zgoditaka, dok je pet postigla Bruna Zrnić za Lokomotivu.

Susret između Splita i Podravke nije bio ništa manje napet, kako zbog igre tako i zbog snažne želje radi koje je dodijeljen čak i crveni karton igračici iz Splita. Igrao se gol za gol cijelo prvo poluvrijeme te obje ekipe na odmor odlaze s jednakim rezultatom. Nastavak je donio nešto bolju igru Podravke koja stvara prvu prednost na utakmici i to od dva pogotka, a nedugo nakon i tri. Pokušavale su rukometašice Splita uhvatiti priključak, no stalno bi bile na gol, dva zaostatka za Koprivničankama. Do kraja ogleda, ipak nisu uspjele izjednačiti te sjajna Podravka pobjedom osigurava zasluženo finale. Ponovno sjajna Ema Stručić upisala je čak osam pogodaka za Podravku, dok su na drugoj strani Ana Buljan i Margarita Škarić imale po pet.

U borbi za peto mjesto također nije nedostajalo neizvjesnosti. Rukometašice Udarnika i Samobora imale su jednaki omjer snaga na početku susreta, da bi na polovici prvoga dijela, Udarnik stvorio prvu prednost koju nije dugo zadržao jer je uporni Samobor imao odgovor na dobru igru Goričanki. Izjednačivši, Samobor mirno odlazi na zasluženi odmor. U nastavku se igrao gol za gol, da bi nedugo nakon Udarnik ponovno stvorio prednost ali Samobor još jednom izjednačava i drži tako sve do kraja. Susret završava egalom te nakon izvođenja sedmeraca, u bitku za peto mjesto ipak odlazi Samobor. Po šest pogodaka imale su Karla Brakus i Magdalena Runtas za Samobor, a čak sedam je upisala Gabrijela Skrbin kod Udarnika.

Drugi susret za peto mjesto, jednako otvaraju Makarska i Zrinski, no ipak do kraja prvoga poluvremena srčane rukometašice Makarske stvaraju vodstvo od plus dva te na predah odlaze mirne glave. Međutim, nastavak je donio bolju igru Zrinskog koji odmah izjednačava, a nedugo nakon i nizom od pet pogodaka stvara neuhvatljivu prednost. Do kraja ogleda uspjela je Makarska smanjiti razliku ali susret završava slavljem Čakovčanki. Najistaknutije kod Zrinskog bile su Anja Balent i Jana Markulinčić sa po četiri gola, dok je sjajna Nina Juričić upisala sedam kod Makarske.

Rezultati poluzavršnice 1. HKRL za žene:
RK Sesvete Agroproteinka – RK Lokomotiva 15:14 (6:8)
ŽRK Split 2010 – RK Podravka 21:23 (10:10)
ŽRK Udarnik – ŽRK Samobor 19:20 (9:9)
ŽRK Zrinski – ŽRK Hoteli Makarska 17:14 (7:9)

Prethodni članakPaket 24 Premijer liga: Spačva ponovno uhvatila posljednji vlak, Zamet prokockao priliku, Gorica kroji vrh
Sljedeći članakZavršnica Djevojčice 2002/2003 – Livestream