EHF: Final 4 Lige prvaka nakon Božića?

231
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Europska rukometna federacija (EHF) najavila je novu moguću promjenu termina odigravanja Final 4 Lige prvaka za rukometaše. Prema novom planu, završni turnir u Koelnu mogao bi se igrati 28. i 29. prosinca ove godine. A to drugim riječima znači da će igrači trenirati i putovati punim intenzitetom u vrijeme božićnih blagdana.

Prema orignalnom planu, Final 4 Lige prvaka ove sezone trebao se igrati 30. i 31. svinja u Koelnu. Ali globalna kriza s korona virusom (COVID-19), prisilila je EHF sredinom ožujka,  da Final 4 najkvalitetnijeg klupskog natjecanja prebaci za 22. i 23.kolovoza. Budući se kriza ne smiruje i mnoge zemlje još dugo neće ukinuti karantenu, omogućiti sportašima treninge, otvoriti granice i dopustiti putovanja, a zdravlje sportaša i gledatelja je najvažnije, EHF je odlučio ponuditi novu promjenu termina završnog turnira. Inače, svi oni koji već imaju kupljene karte moći će ih koristiti za te termine. Definitivna potvrda toga trebala bi uslijediti 24. travnja nakon sastanka Izvršnog odbora Europske rukometne federacije. Tada će se donijeti i odluka o tome kad će se igrati susreti osmine i četvrtfinala Lige prvaka.

Ostaje pitanje, za koga će igrati oni igrači koji su u međuvremenu promijenili klubove? Naime, nova sezone Lige prvaka trebala bi početi u listopadu.

Zanimljivo, EHF za sada nije mijenjao termin Final 4 ženske Lige prvakinja, koji bi se trebao održati u Budimpešti 05. i 06. rujna 2020. godine. I završni turnir EHF Kupa koji se igra u Berlinu 29. i 30. kolovoza za sada ostaje u kalendaru kao konačni.

Sljedeći petak trebale bi se donijeti  odluke o  svim preostalim natjecanjima EHF-a: od kvalifikacija za SP rukometaša, kvalifikacijama rukometašica za EP, ali i o tome kada će se igrati završnice EHF i Challenge kupa. Kao što je poznato, Hrvatska u ženskoj konkurenciji ima svoje predstavnike u oba polufinala – Podravka Vegetu u EHF Kupu, a Lokomotivu u Challenge kupu. EHF je nedavno objavio da bi se te završnice trebale igrati turnirskim sustavom u jednom gradu, od 15 – 21. lipnja.

Prethodni članakPaket 24 Premijer liga: MRK Sesvete – momčad s najboljom obranom
Sljedeći članak#ostanidoma – Igor Karačić: “Proći ćemo na OI i napasti treće zlato“