EHF Liga prvakinja: Podravka Vegeta čeka pozivnicu

92

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je popis klubova koji kandidiraju za Ligu prvakinja u sezoni 2020./21. EHF je zaprimio kandidature čak 21 kluba. Od tog broja, devet je sigurnih sudionika, odnosno 12 onih koji čekaju mjesto putem pozivnice. Među njima je i hrvatski predstavnik Podravka Vegeta. Odluka o sudionicima Lige prvakinja za sljedeću sezonu bit će poznata 19. lipnja.

Kao što je poznato, europski kupovi doživjet će brojne promjene u 27-oj sezoni koja je pred njima. Tako će biti i s Ligom prvakinja koja će imati 16 sudionika. Osam klubova  osiguralo je direktno svoj nastup u najelitnijem natjecanju na osnovi rang liste EHF-a, odnosno svog koeficijenta. Deveti je danski Odense kojem je to mjesto pripalo , jer Danska ima najbolji učinak na ranking listi svih klubova uoči ove sezone.

Nekadašnji europski prvak Podravka Vegeta tako se našla ispod crte i trenutačno je u čekaonici zajedno s još 12 klubova. Sedam njih naći će svoje mjesto u najkvalitetnijem klupskom natjecanju na svijetu. Pri tome će morati ispuniti dosta kriterija koje traži EHF, od dobrih rezultata posljednjih sezona, dvorane, televizijske pokrivenosti, navijača, praćenja na društvenim mrežama i sl… Podsjećamo, Podravka Vegeta je posljednje dvije sezone igrala Ligu prvakinja, i po svemu zaslužuje biti u tom biranom društvu.

KLUBOVI KOJI SU OSIGURALI NASTUP U LP U SEZONI 2020./21.:
TEAM ESBJERG (DEN)
ODENSE HANDBOLD (DEN)
METZ (FRA)
BORUSSIA DORTMUND (GER)
GYORI ETO (HUN)
WHC BUDUĆNOST (MNE)
VIPERS KRISTIANSAND (NOR)
SCM RAMNICU VILCEA (ROU)
ROSTOV-DON (RUS)

KLUBOVI KOJI ČEKAJU POZIVNICU ZA LP U SEZONI 2020./21.:
PODRAVKA VEGETA (CRO)
CSKA (RUS)
SG BBM BIETIGHEIM (GER)
SCM BUCURETSTI (ROU)
KASTAMONU BALADIYESI GSK (TUR)
STORHAMAR. HANDBALL ELITE (NOR)
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (HUN)
HOORS HK H65 (SWE)
BREST BRETAGNE (FRA)
KRIM MERCATOR (SLO)
DHK BANIK MOST (CZE)
WHC KUMANOVO (N.MKD)

 

Prethodni članakEHF Liga prvaka: PPD Zagreb u eliti
Sljedeći članakEHF: Dvije sjajne analize naše Lidije Bojić – Ćaćić