IHF: Novi vizualni identitet

423

Poput Europske rukometne federacije (EHF-a), i Svjetska rukometna federacija (IHF) iskoristila je korona krizu (COVID -19) da malo osvježi i promijeni svoj vizualni identitet.

IHF je za taj trenutak odabrao novoustavovljeni IHF Handball Week koji se održava od 12. – 18. srpnja ove godine. 12. srpnja nije slučajno odabran, jer to je datum kada je 1946. godine osnovana Svjetska rukometna federacija. Rukometni tjedan trebao bi potaknuti svijet da se pokrene i ponovno oživi sport koji je posljednja četiri mjeseca praktički potpuno nestao sa scene s korona krizom. Novi logo IHF-a je kao što se vidi s ukošenim slovima postavljenim iznad cijelog globusa, što simbolizira brigu IHF-a za cijeli svijet,  sve svoje članice i konfederacije, koje su pak stopljene u loptu/globus, jednu zajedničku ljubav za rukometni sport.

Novi posebni element su boje. Dok se plava i bijela kao tradicionalne boje IHF-a u znaku organizacije i dalje međusobno prožimaju, osvježeni novom modernom paletom, lopta, globus i pokret su u zlatu što označava povijesni prestiž bogate tradicije IHF-a. Uz novi osvježeni logotip, koji će se postupno primjenjivati svugdje tijekom sljedećih nekoliko tjedana, IHF ima namjeru lansirati i prošireni paket aplikacija koje će sadržavati Messenger, različite sustave glasovanja, igrice i sl….

Dakle, ukoliko ovaj tjedan u vašem klubu, gradu, županiji ili regiji imate bilo kakve aktivnosti, molimo vas pošaljite nam fotografije ili video materijale na naše društvene stranice, pa ćemo to proslijediti cijelom svijetu koji se uključuje u tu akciju…

Naš Facebook profil je dostupan ovdje, dok nas na Instagramu pronađite ovdje.

Prethodni članakSrce koje kuca za SPORT našeg života! I Handball week
Sljedeći članakThe vacation you deserve is closer than you think!