EHF EURO 2020: Svi susreti rukometašica u Norveškoj, igrat će se u Trondheimu

533
02/05/2019 - Koprivnica, Hrvatska, Kvalifacije za Svjetsko prvemstvo u rukometu za žene 2019 foto: kolektiffinages - Nebojša Tejić

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je danas da će se svi susreti Eurospkog prvenstva rukometašica, kojem su Norveška i Danska domaćini od 03. do 20. prosinca 2020. godine, a koji su bili planirani da se igraju u tri norveška  grada Trondheimu, Stavangeru i Oslu, igrati samo u jednom gradu. Riječ je o Trondheimu i Spectrum Areni.

Naime, poštujući odluku Nacionalnog stožera za borbu protiv korona visrusa i Norveškog rukometnog saveza, a u želji da se na najmanju moguću mjeru svede rizik infekcije, smanje troškovi organizacije, putovanja ekipa i službenih osoba, odlučeno je da se svi susreti norveškog dijela igraju u Trondheimu. Taj je grad inače trebao biti domaćin dvije skupine, C i D prvog kruga natjecanja. U prvoj od tih skupina, igra i Hrvatska. S našim rukometašicama su još Mađarska, Nizozemska i Srbija.  U drugom krugu ili tzv. Glavnoj skupini gdje se spajaju po tri reprezentacije iz C i D skupine, Stavnger je trebao biti domaćin. Sama završnica Europskog prvenstva, odnosno finalni vikend bio je namijenjen Oslu. Novom odlukom sve će se te utakmice igrati samo u Trondheimu. Točan raspored utakmica bit će objavljen naknadno.

Za sada je planirano, ali još nije službeno potvrđeno da će najviše 200 gledatelja moći uživo pratiti susrete. Svi oni koji su već ranije kupili karte za Europsko prvenstvo dobit će natrag svoj novac, objavili su iz Norveškog rukometnog saveza.

 

Prethodni članakEHF Europska liga: Atraktivan, ali težak suparnik za Nexe
Sljedeći članakSeniori: Ozljeda gležnja Luke Stepančića