Paket 24 Premijer liga: Varaždin uvjerljiv, Gorica odnijela bodove sa Zameta

1433

U dva preostala susreta prvog kola Paket 24 Premijer lige, Varaždin 1930 bio je izuzetno uvjerljiv protiv Umaga, a Zamet je nakon velike borbe poražen od Gorice 23:27.

Iako nije ispunila svoj puni kapacitet s obzirom na trenuntnu situaciju, varaždinska Arena osim rukometaša, ugostila je i 300-tinjak gledatelja. Svakako su i oni pomogli domaćinima koji su bili odlični. Praktički od početka do kraja igrali su u istom ritmu. Za manje od pet minuta imali su 5:0. Ta je prednost rasla stalno u prvom dijelu, do konačnih 17:9. Briljantan je u tom razdoblju bio mladi Fabijan Grubišić s učinkom osam od osam.

U nastavku ista slika na terenu. Prednost domaćina kretala se od osam do čak jedanaest pogodaka razlike s koliko je i završio susret (28:17). Fabijan Grubišić je u nastavku svom učinku pridodao još jedan pogodak (ukupno 9) i bio je najbolji kod varaždinskog sastava. Šest pogodaka pridodao je Frano Vujović. Deset obrana upisao je Sandro Meštrić. Kod gostiju prvo ime Filip Glavaš sa šest pogodaka.

Izuzetno čvrstu, lijepu i borbenu utakmicu odigrali su Zamet i Gorica. Gosti su bolje otvorili susret. Vodili su 0:2 i 1:4. Ali kako se polako stezala obrana Zameta na čelu s majstorom zanata Renatom Sulićem, tako je opadala napadačka moć Gorice. U jedanaestoj minuti stigli su domaći do izjednačenja, i prvoga vodstva koje im je donio najstariji igrač na terenu i to u kontri, Renato Sulić. Lijepom serijom 4:1, Zamećani su uskoro pobjegli na plus tri 8:5. Veliki doprinos tom rezultatu osim sjajne obrane je dao i raspoloženi Marin Sorić koji je upisao pet obrana u nešto više od 20 minuta. Do predaha je skupio osam. Zamet je na poluvremenu imao dva pogotka razlike 12:10.

Gorica je opet dobra na početku drugog dijela. Brzo su stigli plus tri domaćina i natjerali trenera domaćih Valtera Matoševića da nakon nepune četiri minute zove time-out. Uskoro su i poveli 14:15. Kako je svoj doprinos lijepim nizom obrana dao i Stipe Purić na vratima gostiju, oni su u 56. otišli na plus četiri (22:26). Zamet to više nije mogao stići i bodovi su otputovali u Veliku Goricu.

Sa šest pogodaka Matija Starčević bio je najefikasniji u domaćim redovima. Kod gostiju prvo ime Lucian Bura s osam pogodaka iz osam pokušaja.

PAKET 24 PREMIJER LIGA: 1. KOLO
GRK VARAŽDIN 1930 – RK UMAG 29:17
RK ZAMET – RK GORICA  23:27

Prethodni članak1. HRL – Žene: Drama u Umagu, Lokomotiva i Bjelovar do prvih bodova
Sljedeći članakKadetkinje: Sretne i zadovoljne jer su ponovno zajedno