EHF Europska liga: Briljantna izvedba Nexea za ulazak u Europsku ligu

552
Nexe

Rukometaši Nexea uspjeli su pobijediti u uzvratnom susretu 2. kola EHF Europske lige Bidasou Irun 29:24 i tako nadoknaditi minus tri iz prvog susreta (27:30). Sastav iz Našica tako će ponovno biti u biranom društvu ponajboljih europskih rukometnih sastava.

Neočekivano nervozno, rastrgano, počeo je susret  domaćin. Ozbiljna igra još nije ni počela, a Bidasoa je imala 1:5. Bilo je to u šestoj minuti. Nakon što su to digli na 2:7, Hrvoje Horvat je pozvao minutu predaha da smiri svoju momčad i upozori je da u jednom napadu ne može postići dva pogotka. Usput je napravio promjenu na vratima, Morena Cara zamijenio je Mihailom Radovanovićem i našao dobitnu kombinaciju. U samo pet minuta, Nexe je uspjelo napraviti niz od četiri pogotka za redom i stići na minimalni zaostatak 6:7. Ali domaći tu nisu stali. Dapače,  zabijali su i dalje, i konačno u 21-oj minuti došli do vodstva 9:8. Najveća prednost koju je Nexe napravio u prvom dijelu bila je plus tri (12:9). Do poluvremena je Bidasoa to ipak uspjela svesti na 13:11, ali da domaćin nije napravio desetak tehničkih pogrešaka i izgubljenih lopti rezultat bi bio potpuno drugačiji.

U nastavku sve je savršeno funkcioniralo u igri Nexea do sredine poluvremena. A onda je došao, na neki način logičan pad, jer u uraganskom ritmu jednostavno nije bilo moguće držati ritam svih 60 minuta. Nakon serije gostiju od 0:3, i dolaska na samo dva pogotka zaostatka, a u 48. i na minus jedan 22:21, Nexe nije pokleknulo. Dapače, ponovno se  pokrenulo. Halil Jaganjac vukao je svoju momčad u tim kritičnim trenucima i na ulasku u posljednju minutu doveo ih na prag raja (27:23). Nakon toga zabijali su Julen Aguinagalde, Mateo Rodin i na kraju Marin Jelinić za konačnih 29:24, i veliko naščko slavlje.

Sa sedam pogodaka Halil Jaganjac bio je prvi strijelac Nexea. Pet je dodao Mateo Rodin. Jako je važno spomenuti i deset obrana Mihaila Radovanovića. Kod gostiju sedam pogodaka Kauldi Odriozola, pet Julen Aguinagalde.

Četvrti put u svojoj povijesti Nexe je u skupini, nekadašnjeg EHF Kupa, danas EHF Europske lige. Bravo dečki!

EHF EUROPSKA LIGA: 2. KOLO
RK NEXE -BIDASOA IRUN 29.24 (27:30)

Prethodni članakS osmijehom na licu kreću na pripreme za nadolazeća prvenstva I Juniorke & kadetkinje
Sljedeći članakUvjerljiva pobjeda Sesveta nad Bjelovarom! I Paket 24 Premijer liga