IHF: Odgođena svjetska prvenstva kadetkinja i juniorki za ovu godinu

797

Svjetska rukometna federacija (IHF) odgodila je oba svjetska prvenstva koja su bila planirana da se održe do kraja 2020. godine. Riječ je o Svjetskom kadetskom prvenstvu kojem je domaćin trebala biti Hrvatska, odnosno grad Poreč od  01.- 13. prosinca, i Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se  trebalo održati u  Rumunjskoj, odnosno gradu Bukureštu od 02. -12. prosinca 2020. godine. Razlog odgode natjecanja je naravno jačanje i širenje korona virusa u mnogim dijelovima svijeta i nemogućnosti reprezentacija da putuju. 

Tako je ono što se nagađalo posljednjih tjedana dobilo svoju službenu potvrdu. IHF je oba ta natjecanja prebacio na sljedeću godinu, a točne datume utvrdit će kasnije nakon razgovora sa zemljama domaćinima. IHF je također priopćio da će svi koji su imali pravo nastupa na prvenstvima 2020. godine, moći igrati sljedeće godine bez obzira što su godinu dana stariji.

Nema sumnje da će to izazvati nove probleme u kalendaru, ali i dodatna opterećenja za rukometašice i rukometaše, Saveze, jer će praktički svaki mjesec biti neko Svjetsko ili Europsko prvenstvo, od mlađih kategorija do seniorki i seniora. Uz sve to, čekaju nas i  Olimpijske igre u Tokiju, za koje je Japan upravo objavio da će se održati bez obzira na to hoće li biti pronađeno cjepivo za korona virus ili ne.

 

Prethodni članakEHF Liga prvaka: Ni treća nije bila sreća za PPD Zagreb
Sljedeći članakGorica odnijela bodove sa Zameta! I Paket 24 Premijer liga