EHF Europska liga: Veliki izazov za Nexe

180
SEHA League handball match Nexe - Tatran Presov, Kralj Tomislav sports hall, Nasice, Croatia, 08.09.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

U Beču su ždrijebane skupine EHF Europske lige. Kao što je poznato, Hrvatsku će ove sezone u tom natjecanju predstavljati Nexe. Skupina koju su dobili jako je  atraktivna, izazovna i zahtjevna. Tu su naime dva europska prvaka: Magbedurg i Montpellier, pa bivši sudionici Lige prvaka Alingsas i Bešiktaš te CSKA koji je vrlo ambiciozno krenuo u sezonu.

EHF je na osnovu rezultata i koeficijenta, 24 ekipe svrstao u 6 potova „šešira“. Nexe se nalazilo u potu broj pet zajedno s Fiversom (AUT), GOG (DAN), i Sportingom (POR).

Iz prvog pota klub iz Našica dobio je najtežeg mogućeg suparnika, njemački Magdeburg. To je klub koji je triput bio europski prvak. Njegovu majicu od naših igrača naosi Željko Musa. Nakon toga za suparnika im je izvučen Alingsas. Iz trećeg šešira rukometaši koje vodi Hrvoje Horvat dobili su Bešiktaš. Od dva francuska kluba koji su bili u potu četiri, put Našica će Montpellier našeg Marina Šege. I konačno iz nominalno najslabijeg šešira stigao im je CSKA. To je zapravo prošlogodišnja momčad, malo pojačanog Spartaka koji se natjecao u SEHA – Gazprom ligi.

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri skupine idu dalje u nokaut fazu natjecanja. Nexe će EHF Europsku ligu otvoriti protiv švedskog Alingsasa u gostima, 20. listopada. Nakon toga u Našice dolaze Bešiktaš, pa Montpellier.

Evo što o skupini kaže Hrvoje Horvat, trener Nexea:
“Skupina je više nego atraktivna, ali isto tako i prolazna. Otegotna je okolnost što ćemo za odlazak na sve gostujuće utakmice morati koristiti avionski prijevoz, što nam u ovo doba pandemije baš ne ide u prilog. Svakako veseli u grupi vidjeti osvajače Lige prvaka te ekipe koje su igrale Ligu prvaka. Sigurno da ćemo svoju priliku za prolaz tražiti kao treća, a ne kao četvrtoplasirana ekipa, jer ambicije su velike. Nadam se da će nam korona dopustiti da protiv ovakvih renomiranih ekipa možemo igrati pred punim tribinama, što bi za Našice bila prava poslastica.“

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPINA C
NEXE NAŠICE (HRV)
SC MAGDEBURG (NJEM)
ALINGSAS HK (ŠVE)
BEŠIKTAŠ AYGAZ (TUR)
MONTPELLIER HC (FRA)
HC CSKA (RUS)

 

Prethodni članakDigitalne platforme HRS-a: Novi rekordi na vidiku
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: Tko ostaje neporažen?