1. HRL – Žene: Podravka mirno kroz Zagreb do bodova

632

U unaprijed odigranom prvom susretu 2. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, ujedno i u najvećem hrvatskom derbiju, Podravka je pobijedila Lokomotivu 34:30, i tako potvrdila da će i ove godine biti najveći kandidat za naslov prvaka Hrvatske.

Lokomotiva je izvrsno otvorila susret. Sve je dobro funkcioniralo u ekipi Nenada Šoštarića. Podravka je s druge strane malo po malo slagala svoju igru, i u 14. minuti prvi put povela. Tu prednost nije ispustila do kraja. U prvom dijelu, ona je najviše rasla do plus četiri (11:15) koliko je iznosila u 24. minuti. Na kraju prvog dijela bilo je 15:18, uz čak 72 posto realizacije ekipe iz Koprivnice, i tek nešto više od 50 posto Lokomotive. Svoj veliki doprinos u prvom poluvremenu takovom rezultatu sastava koji vodi Zlatko Saračević dala je Yuliya Dumanska s deset obrana.

Premda je drugi dio počela nerealiziranim sedmercem, Lokomotiva je vrlo brzo uspjela stići do minus jedan i ozbiljno pritisnuti Podravku. Izvrsna je u tim trenucima bila tranzicija zagrebačkog sastava. Ali je onda trener Podravke pozvao minutu predaha, primirio ekipu i sve je ubrzo sjelo na svoje mjesto. Sjajnu dionicu u tom razdoblju imala je Labrina Tsakalou za koju Lokosice jednostavno nisu imale rješenje u obrani. Sredinom nastavka Podravkašice su imale plus pet (20:25). Posljednji trzaj Lokomotive uslijedio je dvije minute poslije kada su stigle na minus dva (23:25), ali čini se da je to bio labuđi pjev. Na ulasku u posljednjih deset minuta sastav iz Koprivnice ponovno bježi na pet razlike i rutinski privodi susret kraju. Najveća prednost Podravke bila je plus šest u 53. i 58. minuti.

Sa sedam pogodaka Kristina Prkačin prvi strijelac Lokomotive. Tri njezine vratarke ukupno 9 obrana. Na drugoj strani Yuliya Dumanska sama 14, Magdalena Ećimović dvije. S deset pogodaka iz 16 pokušaja Lamprini Tsakaluo najefikasnija u redovima Podravke.

1. HRL ZA ŽENE: 2. KOLO
LOKOMOTIVA – PODRAVKA  s.d.d. 30:34

Prethodni članakJuniori: Pozvani igrači za skorašnje okupljanje
Sljedeći članakPravi derbi između Lokomotive i Podravke! I 1. HRL – Žene