1. HRL – Žene: Veliki ispit za Bjelovar, svi ostali domaćini favoriti

423

Drugo kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene, otvorili su Lokomotiva i Podravka pod tjednom za nama. U najvećem hrvatskom derbiju slavila je ekipa iz Koprivnice, i time potvrdila pretpostavku da je najveći kandidat za naslov prvaka. U šest ostalih susreta, objektivno domaćini su favoriti, ali draž sporta je upravo u tome da nema pobjednika unaprijed.

Najviše zanimanja nedvojbeno privlači susret Osijeka i Bjelovara. Prvo kolo bilo je samo lagano zagrijavanje za oba sastava koji su osvojili bodove protiv Zrinskog i Dalmatinke. Osijek je znatno jači nego prošle sezone, a Bjelovar se želi približiti Podravki i Lokomotivi koliko god je to moguće više.

Koka će nakon posrtanja u triler završnici u Umagu tražiti prve bodove protiv Sinjanki. Budući da je u varaždinskoj Areni dvostruki program, jer nakon Koke igraju rukometaši Varaždina 1930 i Sesveta, evo sjajne prilike da na jednom mjestu vidimo oba domaća sastava.

Sesvete su doživjele težak poraz protiv Lokomotive u prvom kolu. Iskupljenje traže s 1234 Viroviticom, koja je malo bolje prošla u Sinju, ali bodove nije osvojila. Oba sastava pretrpjela su dosta promjena tijekom ljeta i sigurno je da će trebati vremena da se poslože. Tko to prije napravi ima veće izglede da mirnije plovi ovom neobičnom sezonom.

Umag ima velike ambicije. Da bi to ostvario trebat će i pobjede u gostima. Mogu li to protiv Dalmatinke ostaje da vidimo u subotnju večer. Sastav Ivana Jerkovića jako ovisi od učinka dvije od čak četiri Anđele – Zelić i Šušak. Umag pak velike nade polaže u dvije sjajne prinove Marijetu Vidak i Ines Lisjak.

Split 2010 je sezonu otvorio slavljem u Dugom Selu. Premda su izgubile neke ključne igračice, poput Ane Buljan i Margarite Škarić, splitska ekipa tradicionalno na čudesan način pronalazi nova rješenja u talentiranoj mladosti koja je ne tako davno bila među  najboljima u Hrvatskoj.

Murvica se nada prvim bodovima protiv Dugog Sela 55. Teško stradanje protiv Podravke brzo je pospremljeno u povijest, jer protiv dugoselskih rukometašica nemaju pravo na pogrešku. To je za njih sastav po mjeri. S druge strane, gošće moraju pokušati nadoknaditi minus dva boda na koja su računale u prvom kolu. Stoga bi to trebao biti još jedan susret pun neizvjesnosti i drame.

1. HRL – ŽENE: 2. KOLO
LOKOMOTIVA – PODRAVKA s.d.d 30:34

Subota, 10.10.2020   
17:00   KOKA – SINJ
17:30   SESVETE – 1234 VIROVITICA
19:00   DALMATINKA – UMAG
19:00.  MURVICA – DUGO SELO 55
19:00   OSIJEK – BJELOVAR
20:00    SPLIT 2010 – ZRINSKI

Prethodni članakSjednica Upravnog odbora: Novi mandat za glavnog tajnika Damira Poljaka
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Mogu li Sesvete i Poreč nastaviti pobjednički niz?