Paket24 Premijer liga: Mogu li Sesvete i Poreč nastaviti pobjednički niz?

392
MRK SESVETE vs RK Bjelovar, Paket 24 premijer liga, 26.09.2020

Treće kolo Paket24 Premijer lige igra su u dva dana, odnosno termina. Dva vodeća sastava lige na teškim su gostovanjima i bit će zanimljivo vidjeti mogu li nastaviti svoj niz uspješnosti.

Sesvete koje su do sada ostavile najbolji dojam, pri tome treba reći da su oba susreta igrale doma, gostuju u Varaždinu. Domaćin je pak, s druge strane vrlo ugodno iznenadio glatkom pobjedom protiv Umaga i velikim bodom iz Gorice. Još su bez jakog oslonca posljednjih sezona Jurice Vidačeka, pa to cijeloj priči daje posebnu težinu. Uz izvrsnog Sandra Meštrića na vratima, 21 obrana u dva kola, Frano Vujović je glavna pokretačka snaga. Mladi Fabijan Grubišić će očekivano imati dobrih i loših dan, ali je nedvojbeno dobitak na lijevom vanjskom. Ono što posebno veseli Varaždince je novi val koji predvode dva Tina, Šestak i Tompić. Sesvete su pak predvođene odličnim Karpom Sirotićem izgledale jako dobro i u obrani i u napadu. Imaju dvojac vratara na koje se Silvijo Ivandija uvijek može osloniti. Pri tome je Matej Mudrinjak, čini se u životnoj formi, jer je protiv Bjelovara imao 11, a Zameta čak 19 obrana. Stoga okršaj u varaždinskoj Areni doista možemo smatrati poslasticom.

Dubrava je s dva gostovanja donijela dva boda. Protiv Poreča će prvi put biti pred svojim navijačima i sve će napraviti za puni uspjeh. Momčad Kreše Ivankovića kao da još nije uhvatila puni zamah, i pronašla neophodnu koncentraciju. Oni su definitivno najveći gubitnici dva uvodna kola, jer su u oba remija koje su ostvarili  pogotke primali u posljednjim sekundama. Poreč je pak s pola snage odnio bodove iz Dubrovnika. U pravom izdanju, premda još nisu kompletni vidjeli smo ih protiv Spačve. Dubrava je nedvojbeno pravi test njihove vrijednosti ove sezone. Sve će to vidjeti i gledatelji PlanetSporta.

Spačva Vinkovci dočekuje Umag i nada se punom plijenu. Protiv Dubrave i Poreča bili su u igri za pobjedu do samoga kraja, pokazujući silno jaki karakter, kad su se vraćali iz minusa. Umag je pak probio led pobjedom protiv Dubrovnika i sad relativno opušten može put Vinkovaca da pokuša napraviti iznenađenje.

Gorica će nakon stanovitog posrnuća protiv Varaždina na jug. Dubrovnik je bez boda i za  120 minuta napravio je 20 pogodaka minusa. Momčad koju vodi Zdravko Medić ima jako male mogućnosti rotacije, a to protiv možemo slobodno reći, za Premijer ligu iskusnog sastava Gorice teško da može proći.

Kolo će u nedjelju zatvoriti Zamet i Bjelovar. Oba sastava očekivala su više na početku sezone. Zamet je u maloj prednosti zbog domaćeg terena. Bjelovar još nije do kraja posložio svoju obranu. U dva kola primili su 61 pogodak , a to je ipak previše za ozbiljan sastav. Slabiji od njih u tom segmentu su samo rukometaši Umaga. Okršaj začelja moći ćete također vidjeti u izravnom prijenosu na PlanetSportu.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 3. KOLO

Subota, 10.10. 2020.
19:00 VARAŽDIN 1930 – SESVETE (Livestream YouTube HRS-a)
19:00 DUBRAVA – POREČ (PlanetSport TV)
19:00 SPAČVA VINKOVCI – UMAG (Livestream YouTube HRS-a)
19:00 RKHM DUBROVNIK – GORICA (Livestream YouTube HRS-a)

Nedjelja, 11.10.2020.
19:00 ZAMET – BJELOVAR (PlanetSport TV)

Prethodni članak1. HRL – Žene: Veliki ispit za Bjelovar, svi ostali domaćini favoriti
Sljedeći članakPremijera TV Magazina HRS-a!