Seniori: Ivan Čupić i Manuel Štrlek ponovno u reprezentaciji

1688

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar, u srijedu, 14. listopada 2020. godine, objavio je popis igrača na koje računa za dva susreta EHF EURO Cupa sa Slovačkom (04. studenog) i Mađarskom (07. studenog). Utakmice se igraju u Bratislavi i Osijeku. Nova imena na tom popisu su Ivan Čupić, koji se u reprezentaciju vraća nakon nešto više od dvije i pol godine, odnosno Europskog prvenstva 2018. godine koje je odražno u Hrvatskoj. Zatim, Manuel Štrlek koji je propustio Europsko prvenstvo početkom ove godine, ali i Šime Ivić koji je već bio na nekoliko širih popisa i okupljanja, i sada će dobiti novu priliku.  

Na online konferenciji za medije, koja je organizirana u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza, dakle bez neposrednog prisustva novinara, uz želju za odgovornim ponašanjem i brigom za zdravlje svih, izbornik Lino Červar izrazio je zadovoljstvo što su se Ivan Čupić i Manuel Štrlek  odazvali pozivu i pokazali kako im je reprezentacijia iznad svega. Oni mogu biti primjer mnogim mladim igračima.

Lino Červar, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije:
„Kao što znate, čeka nas jako teško razdoblje s mnogo izazova. Ne samo kada je korona u pitanju, već i brojna natjecanja u vrlo kratkom vremenu. Osim EHF EURO Cupa, tu je Svjetsko prvenstvo, kvalifikacije za Olimpijske igre, pa nadam se i Igre u Tokiju, i zato smo napravili prošireni popis. Nadam se da će svi biti zdravi. Budući da nemamo previše mogućnosti za uigravanje pozvao sam 19 igrača, uz još osam onih koji su na pričuvnoj listi. Nitko od njih nije otpisan, dapače mogućnosti svakog od njih znam dobro, posebno mladih, ali sam želio vidjeti i neke druge igrače.“

Popis igrača:

 1. MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
 2. IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
 3. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
 4. JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ – RK PPD ZAGREB
 5. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
 6. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
 7. ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
 8. MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
 9. ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
 10. MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
 11. MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG
 12. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
 13. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
 14. MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB
 15. LUKA CINDRIĆ – BARCA
 16. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
 17. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
 18. ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
 19. IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF

STRUČNI STOŽER:

 1. LINO ČERVAR, IZBORNIK
 2. HRVOJE HORVAT, TRENER
 3. IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
 4. IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR
 5. IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
 6. ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Muška seniorska rukometna reprezentacija okupit će se u Zagrebu 2. studenog 2020. Osim obaveznog testiranja i treninga, ima i sponzorske obveze. U Bratislavu će reprezentacija putovati letom na dan susreta koji se igra 4. studenog s početkom u 18:30 sati. Odmah nakon sureta, organiziran je let za Osijek, gdje će reprezentacija 7. studenog igrati protiv Mađarske. Taj susret na rasporedu je u 18 sati.

Online konferenciju za medije s izbornikom Linom Červarom možete pronaći ovdje.

Prethodni članakSeniori: Gledajte objavu popisa igrača za EURO Cup UŽIVO!
Sljedeći članakObjava popisa igrača za EHF EURO Cup! I Seniori