EHF EURO Cup: Okupila se hrvatska muška seniorska reprezentacija

1160

Nakon devet mjeseci koliko je prošlo od finala Europskog prvenstva u Stockholmu  kad je osvojena srebrna medalja, hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se po prvi put u Zagrebu. Korona virus poremetio je mnogo planova koje su rukometaši imali tijekom 2020. godine, od olimpijskih kvalifikacija u ožujku, odgode samih Olimpijskih igara u kolovozu, pa do početka natjecanja u EHF EURO Cupu.

Kao što je poznato, početak studenog bio je rezerviran za natjecanje EHF EURO Cupa u kojem uz Hrvatsku i Šanjolsku kao finaliste posljednjeg Europskog prvenstva, sudjeluju Mađarska i Slovačka kao sljedeći domaćini europske smotre 2022. godine. Ali, Slovačka je prošlog tjedna otkazala susret protiv Hrvatske, tako da će Hrvatska imati samo jedan susret i to protiv Mađarske u subotu 7. studenog 2020., u Osijeku.

Korona virus prisilio je Linu Červara da dobrim dijelom promijeni popis igrača koje je prvobitno pozvao. Otpali su tako Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić – Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, s pričuvne lise Matej Ašanin i Valentino Ravnić, a  u posljednji trenutak Lovro Mihić, Igor Karačić, odnosno Marko Mamić. Dio njih ima koronu, nekima su pak klubovi u samoizolaciji. Osmijeh na lice izborniku navukao je jutros Ivan Čupić koji je izašao iz samoizolacije i odmah se stavio na raspolaganje reprezentaciji. S liste pričuva naknadno su pozvani Ante Kuduz i Marin Jelinić.    

Igrači su juros nakon okupljanja zajedno sa stručnim stožerom odradili testiranje, i svi su negativni. Nakon toga, imali su kraći sastanak, a nakon ručka i dnevnog odmora čeka ih prvi trening.

Dvojac koji je uz Linu Červara privukao najviše pozornosti u Westin hotelu svakako je dvojac povratnika u reprezentaciju, Manuel Štrlek i Ivan Čupić.

Lino Červar, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije:
Došli smo ovdje, drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, da su došli ovdje. Oni koji nisu ovdje, mislimo o njima, naše misli su i sa njima i naravno čekamo opet naredno okupljanje kad ćemo biti svi, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Poruku šaljemo svima, i našim rukometašima i našim navijačima, i svima, poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje.“

Ivan Čupić, reprezentativac Hrvatske:
„Fali sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao, prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu.“

Manuel Štrlek, reprezentativac Hrvatske:
Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, okupiti se, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, da izvučemo maksimum iz treninga, iz te utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Tako da trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji.“

Evo konačnog popisa za utakmicu s Mađarskom:

 1. MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
 2. MORENO CAR – RK NEXE
 3. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
 4. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
 5. ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
 6. MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
 7. ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
 8. ANTE KUDUZ – CS DINAMO BUCURESTI
 9. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
 10. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
 11. LUKA CINDRIĆ – BARCA
 12. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
 13. ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
 14. IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
 15. IVAN VIDA – RK NEXE
 16. FRAN MILETA – RK NEXE
 17. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1960

STRUČNI STOŽER:

 1. LINO ČERVAR , IZBORNIK

2. HRVOJE HORVAT , TRENER

3. MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER

4. DAMIR KAJBA, FIZIOTERAPEUT

 1. FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
 2. KREŠIMIR ROTIM, LIJEČNIK
 3. TOMISLAV KUKIN, LIJEČNIK
 4. IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
 5. IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR MUŠKIH SELEKCIJA
 6. IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
 7. ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Sesvete pregazile Dubravu
Sljedeći članakŠtrlek i Čupić ponovno u hrvatskoj reprezentaciji! I EHF EURO Cup