IHF: Sjedinjene Američke Države idu u Egipat na Svjetsko prvenstvo

366

Izvršni odbor Svjetske rukometne federacije (IHF) odlučio je da će Sjedinjene Američke Države biti 31. sudionik Svjetskog prvenstva u Egiptu 2021. godine. Naime, kako je zbog pandemije korona virusa otkazan kvalifikacijski turnir Sjeverne Amerike i Kariba, a novog termina za njega nema, pri tome taj dio svijeta ima pravo na jedno mjesto na Svjetskom prvenstvu, IHF je odlučio da ga dodijeli SAD-u, kao najbolje plasiranom sastavu s Panameričkih igara 2019. godine.

Turnir se inače trebao održati od 2. – 8.studenog 2020. godine u Meksiku. Uz SAD, trebale su nastupiti još i reprezentacije Kanade, Grenlanda i Portorika. U obrazloženju odluke, IHF je naveo kako je razvoj rukometa u Sjedinjim Državama iznimno važan za sve. Los Angeles je 2028. godine domaćin Olimpijskih igara, a IHF želi da SAD ima jak i konkurentan tim na tom natjecanju. Osim toga, posljednjih godina američke televizije sve su zainteresiranije za izravne prijenose svjetskih rukometnih događaja, što će nedvojbeno pomoći popularizaciji rukometa na tom kontinentu. SAD se tako nalaze u skupini E, zajedno s reprezentacijama Norveške, Austrije i Francuske.

Inače, do kraja ovog tjedna trebao bi se znati i posljednji sudionik prvenstva u Egiptu koje se održava od 13. do 30. siječnja 2021. godine. U srijedu, 4. studenog počinje posljednji kvalifikacijski turnir Južne i Srednje Amerike u Montevideu, na kojemu sudjeluju Čile, Kolumbija, El Salvador i Paragvaj. Pobjednik toga natjecanja ide izravno u Egipat i bit će smješten u skupinu G sa Švedskom, Češkom i domaćinom Egiptom.

Prethodni članakKara, sretan rođendan!
Sljedeći članakDomba, tako je dobro vidjeti te opet! I Povratak Domagoja Pavlovića u reprezentaciju