EHF EURO 2022: Početak kvalifikacija

1990
Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Main Round - Group I, Croatia vs Austria, Wiener Stadthalle, Vienna, Austria, 16.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Devet mjeseci nakon velikog finala u Stockholmu u kojem je Španjolska pobijedila Hrvatsku 22:20, počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine kojem su domaćini Slovačka i Mađarske.

U kvalifikacije kreću 32 reprezentacije koje su razvrstane u osam skupina po četiri sastava. Dvije najbolje iz svake skupine i četiri najbolja trećeplasirana sastava, dobit će pravo nastupa na Europskom prvenstvu. Dakle ukupno 20 reprezentacija, kojima će se pridružiti domaćini Slovačka i Mađarska, odnosno Hrvatska i Španjolska kao finalisti posljednje europske smotre.

Nažalost, kao i moge druge djelatnosti, korona virus (COVID-19) pogodio je i rukomet. Tako ćemo u prvom krugu kvalifikacija (srijeda/četvrtak, odnosno subota/nedjelja) gdje je svaka reprezentacija trebala odigrati po dva susreta, imati na rasporedu 19 od 32 utakmice. Drugim riječima, čak 13 susreta kvalifikacija odgođeno je zbog zaraze igrača korona virusom ili samoizolacija u kojima se igrači nalaze i nisu se mogli staviti na raspolaganje svojim izbornicima, ili lockdownu koji su proglasile neke zemlje pa je zabranjena mogućnost putovanja. Kako vijesti o zarazi igrača sustižu jedna drugu iz sata u sat, vrlo vjerojatno to nije konačna brojka odgoda.

Danas je tako na rasporedu sedam susreta. EHF će putem svog kanala EHFTV-a omogućiti svima koji žele da ih vide uživo, što je hvalevrijedan potez. Potrebno je samo registrirati se i uživati. Napravite to ovdje.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Najava dva susreta šestog kola
Sljedeći članakPrvi dojmovi Ivana Martinovića i Halila Jaganjca o hrvatskoj repezentaciji I EHF EURO Cup