EHF EURO Cup: Poletna Mađarska bolja od europskog prvaka

258

U prvom susretu EHF EURO Cupa, Mađarska je u Veszpremu pred gledateljima pobijedila Španjolsku, 32:29. Obje reprezentacije zaigrale su u dosta  izmijenjenim sastavima, jednoj kombinaciji iskustva i mladosti. Mađari su se bolje prilagodili tim promjenama i upisali pobjedu nad europskim prvacima. 

Mađari su vrlo ambiciozno i u jakom ritmu počeli susret. Španjolska ih je pratila desetak minuta. Onda je uslijedio jedan malo duži post europskih prvaka od nepunih deset minuta bez pogotka, s mnogo pogrešaka u napadu i Mađari su se rezultatski odvojili. Napravili su tada seriju 5:0, i od minus jedan (6:7), pobjegli na plus tri (11:8). Sjajan je u tom razdoblju prvog poluvremena na vratima Mađarske bio Roland Mikler. Ukupno je u prvom poluvremenu imao deset obrana. Naši sjeverni susjedi i skorašnji suparnici u Osijeku, imali su 65 posto realizacije u prvih 30 minuta. Španjolska je bila na tek malo više od 50 posto. Primili su 17 pogodaka što je za apsolutno netipično za Španjolsku.

Furija je vrlo dobro otvorila drugi dio. Za samo sedam minuta došli su na minus dva i činilo se uhvatili priključak. Ali Mađarska je vrlo brzo pronašla svoj ritam iz prvoga dijela, a posebno agresivnu obranu i sredinom poluvremena pobjegla na nedostižnih plus sedam. Do kraja su praktički rutinski to održali i ostvarili vrlo vrijednu pobjedu na startu novog natjecanja. S 15 obrana Roland Mikler bio je jedan od najzapaženijih u mađarskim redovima. Sa sedam pogodaka kružni napadač Miklos Rosta bio je pak, najefikasniji. Prvi strijelac kod Španjolaca Ruben Marchan Criado.

Za kraj recimo da su utakmicu izvrsno sudili naši suci Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek.

Izvor fotografije: Twitter – Španjolski rukometni savez (RFE Balonmano)

Prethodni članakPrvi dojmovi Ivana Martinovića i Halila Jaganjca o hrvatskoj repezentaciji I EHF EURO Cup
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Dramatični raspleti u Osijeku i Sesvetama