EHF EURO Cup: Najava utakmice Hrvatske i Mađarske

4898

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija stigla je u Osijek, gdje će sutra, 7. studenog, odigrati prvi susret EHF EURO Cupa protiv Mađarske. Ta je reprezentacija prije tri dana, premda u dosta pomlađenom sastavu, pobijedila europske prvake Španjolce, i najavila borbu za ukupnu pobjedu u tom relativno novom natjecanju. Ali Hrvatska je u Osijeku favorit i ne dvojimo da će taj status i obraniti.

Premda je izbornik Lino Červar imao mnogo poteškoća s okupljanjem reprezentacije, jer je zbog korona virusa ili samoizolacije pojedinih klubova ostao bez čak 11 igrača. Još uvijek je sastav koji ima na raspolaganju respektabilan i vrlo jak. Uz kapetana Domagoja  Duvnjaka, Luku Cindrića, Željka Musu, Marina Šegu, Manuela Štrleka i povratnika Ivana Čupića od onih iskusnijih, tu su još i mlade snage koje dolaze poput Halila Jaganjca, Ivana Martinovića, Frana Milete tako da izbornik relativno mirno može čekati sraz s Mađarima.

Hrvatska iskustva s mađarskom reprezentacijom su izvrsna. Vrlo rijetko smo od njih gubili. U Hrvatskoj još nikada. Posljednji put s tom reperezentacijom igrali smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine u Rouenu i pobijedili 31:28. Manuel Štrlek bio je naš najbolji strijelac sa šest pogodaka. Ako netko poznaje dobro Mađare onda je to upravo on jer već godinama igra u Veszpremu. Uz sve, Manuel se vraća u reprezentaciju nakon gotovo godinu dana pauze i sigurno je željan igre u najdražem dresu. Osim njega u reprezentaciju se nakon dužeg vremena vratio i Ivan Čupić, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se on uklopiti u ekipu koja je doživjela određene promjene dok ga nije bilo.

Lino Červar, izbornik hrvatske muške reprezentacije:
“S dečkima sam uvijek zadovoljan, oni su za mene najbolja reprezentacija i zadovoljan sam da smo se našli nakon toliko mjeseci. Malo smo analizirali našu igru, malo smo osvježili ideje koje imamo za određene sustave igre, tako i za Mađarsku. Mađari imaju nekoliko dobrih igrača. Na čelu s Miklerom, i drugi su tu. Međutim, ovo je opet jedna utakmica gdje ćemo pokušati, iako smo malo hendikepirani, nismo kompletni, ali ćemo pokušati dat sve od sebe kao obično.“

Ivan Čupić,
reprezentativac Hrvatske:
“Rijetko kad u ovom dijelu kvalifikacijskih ili prijateljskih utakmica su svi kompletni, u top formi, ali sigurno, pogledali smo njihovu utakmicu sa Španjolcima što su igrali prije dva dana. Jedna ekipa koja ima i glavu i rep, vidi se pečat španjolskog trenera tu, dosta disciplinirani. Prije svega jaka njihova 6-0 zona koju moramo probijati na najbolji mogući način i normalno kao i pečat Hrvatske kao što je bio i dosada, naša kvalitetna 5-1 zona koja bi trebala stvarati veliki pritisak na njih i odraditi koji lagani gol da na najbolji mogući način otvorimo utakmicu i probamo čim prije dovest u našu kontrolu. Jednostavno, falit će nam ljudi kao i uvijek, falit će nam pune dvorane, uvijek jedna motivacija, uvijek jedan nivo više, ali tako je kako je. Nadam se da će se ovo čim prije završiti. Prije svega, za zdravlje svih u svijetu, a onda da će se pokrenuti nešto malo bolje i u sportu pošto stvarno navijači, ljudi, publika, fali i zbog njih se igra.“

Osijek je inače sretan grad za našu mušku reprezentaciju. Posljednji put reprezentacija je u rasprodanom Gradskom vrtu igrala potkraj 2018. godine prvi susret kvalifikacija za ovogodišnji EURO, s kojeg je donijela srebro. Ne bismo imali ništa protiv da takav bude i početak natjecanja EHF EURO Cupa. Ostaje žal, što nema gledatelja, ali ne sumnjamo da će se igrači dodatno potruditi da razvesele svoje brojne navijače koji će biti uz male ekrane HTV-a koji i izravan prijenos. Susret s Mađarskom igra se u 18 sati.

Prethodni članakPavlovićev izbor – Omeyer ili Šola? I CROffee
Sljedeći članakIvan Čupić i Lino Červar o utakmici protiv Mađarske I EHF EURO Cup