IHF: Posljednja pozivnica za Svjetsko prvenstvo Čileu

155
Photocredit: International Handball Federation

Iznimno veliki porast broja zaražnih od korona virusa (COVID-19) u Urugvaju,  prisilio je organizatore posljednjeg kvalifikacijskog turnira za Svjetsko rukometno prvenstvo koji se trebao održati prošlog vikenda da ga otkažu. Svjetska rukometna federacija stoga je odlučila da od četiri reprezentacije (Čile, Paragvaj, Kolumbija i Salvador) koje su trebale sudjelovati na tom turniru pozivnicu za Egipat dodijeli Čileu.

Ta reprezentacija je naime, bila najbolje plasirana na posljednjem  Južno i Srednje američkom prvenstvu 2020. godine. Podsjećamo, s tog natjecanja pravo nastupa u Egiptu izborili su Brazil i Argentina.

Nastup u Egiptu bit će šesti za redom za Čile. Debitirali su u Švedskoj 2011. godine, i nakon toga nisu poropustili ni jednu svjetsku smotru. Najbolji rezultat im je 16. mjesto s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Čile će biti smješten u skupinu G s domaćinom Egiptom, Švedskom i Češkom. I ne samo to, pripala im je čast da s Egiptom otvore prvenstvo 13. siječnja u 19 sati, u dvorani koja se zove Cairo Stadium, koja može primiti 17.000 gledatelja.

Prethodni članakEHF EURO 2020: Okupljanje hrvatske ženske reprezentacije
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Prva pobjeda Dubrovnika, Gorica i Dubrava lako do novih bodova