EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

649
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a).

Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano.

Europska rukometna federacija sad će u suradnji s drugim domaćinom Danskom pokušati pronaći rješenje da se Prvenstvo ipak održi. Podsjećamo, Danska je imala u planu organizirati svoj dio natjecanja u Frederikshavenu i Herningu. Prije desetak dana morali su  otkazati susrete skupine A u Frederikshavenu, zbog posebnih korona mjera u tom gradu i sve preselili u Herning. Sada imaju zadaću pronaći novi grad koji bi prihvatio dvije skupine koje su trebale igrati u Norveškoj. Do početka Europskog prvenstva ostala su još samo dva tjedna.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Milosavljević i Dumanska premalo da bi se iznenadio Brest