1. HRL – Žene: Izjave uoči susreta 9. kola

566

Zbog Europskog prvenstva koje je pred vratima rukometašice ovaj tjedan igraju dva kola Prve hrvatske lige. Neke od njih i europske ispite, tako da se može govoriti o iznimno napornom ritmu, a dio ekipa tek je izašao iz korone. U svakom slučaju čeka nas zanimljiv tjedan. Za sada je odgođen samo jedan susret, što nas iznimno veseli, jer će u kasnijoj fazi natjecanja biti lakše odigrati zaostale susrete.   

  • KOKA – LOKOMOTIVA ZAGREB
    18.11.2020  18:30

Vladimir Canjuga, trener ŽRK Koka:
“Idemo se boriti. Znamo da nemamo prevelikih šansi i aspiracija za pobjedom, pogotovo ako ne možemo dobiti jednu Murvicu. Utakmica bi nam trebala poslužiti da se stabiliziramo u nekakvoj formi i da se malo vratimo u natjecateljski ritam jer smo imali četiri igračice van stroja što zbog povreda, što zbog sumnje na koronu. To je zapravo priprema za sljedeću utakmicu 28. studenog sa Splitom 2010 u Varaždinu u kojoj moramo sve snage uprti i pripremiti u ovih 10 dana da se ponovno u Varaždinu ne strepi. Susret s Lokomotivom sigurno ne predstavlja neko psihološko opterećenje, a dobro nam bude došlo kao trening u kontroli naših trenutnih mogućnosti.“

Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
“Koka je dobra ekipa koja ima odličnog trenera. Imaju malo i nesreće. Ozlijedila im se Ivana Dežić i išla na operaciju  koljena, a ona im je jako bitna igračica, pa im je sada smanjena mogućnost rotacije na vanjskoj poziciji. Igraju 5-1 zonu prije svega, uz tih 5-1 njihova krila jako dobro istrčavaju kontre, s dugim loptama koje njihova vratarka baca. Također, Furjan i Domjan odigravaju brzi centar. Glavni pucač izvana je Mrazović, a tu su još i Furjan i Rogina koje, međutim, prilikom šuta moraju ući u devet metara. Mi imamo veći roster, možemo bolje mijenjati igračice, igramo na domaćem terenu i očekujem pobjedu.”

Terezija Ćurić, igračica RK Lokomotiva Zagreb:
“Utakmica s Kokom,  je derbi i za nas nikad lagana utakmica. Spremamo se na brzu igru, na to da moramo povući što više kontri i odigrati dobru obranu, fokusirati se na njihova spuštanja na pivota i to je to. Njihova ekipa nam je poznata, kao i njima naša. Ja se vraćam nakon teške ozljede koljena i nadam se da sve ide u dobrom smjeru i da sam na dobrom putu za povratak i daljnji napredak.” 

  • DALMATINKA – MURVICA
    18.11.2020  19:00

Ivan Jerković, trener Dalmatinke:
“U ovom ubrzanom ritmu nemamo vremena na posebnu pripremu za sutrašnju utakmicu. Treninzi se svode na oporavak igračica, nažalost imamo dosta ozlijeđenih. Ekipa Murvice je ušla u ovu sezonu pojačana s par igračica, predvođena Silvijom Masnić koja je odigrala maestralnu utakmicu protiv Koke, očekujem jako tešku utakmicu u kojoj nam se ne smiju događati crne rupe ako mislimo doći do bodova.“

Andrijana Vlatka Jelčić, igračica Dalmatinke:
“Pripremamo se za sutrašnju utakmicu, nažalost nismo kompletni, ekipa Murvice je dobra ekipa, ali ako odigramo dobru obranu i napad svih 60 minuta i budemo igrali srcem pobjeda ne dolazi u pitanje.“

  • OSIJEK – SPLIT 2010
    18.11.2020 18:00

Jasmin Mrkonja, trener ŽRK Osijek:
“Poslije relativno dobre i uspješne utakmice (prije svega rezultatski), u Sesvetama, čeka nas novi izazov, stari sportski prijatelji iz Splita. Ekipa uvijek fizički dominantna, s igračicama koje su s fizičkim predispozicijama, posebno u vanjskim pozicijama, tako je i ove sezone iako su izmijenili igrački kadar. Po ovim dosadašnjim igrama, kako vidimo, uspjeli su se ukomponirati kako treba. Imaju ujednačenu ekipu i dobra krila. Očekujemo jednu dobru borbu jer je uvijek sa Splitom u Osijeku bila prava utakmica. 

Dora Lacković, igračica ŽRK Osijek:
“Iako u deficitu bez Ene Zagoršćak i Petre Jeršek , čekamo Split u srijedu. Nadam se istom pristupu svih igračica, počevši od mene. Nažalost, Lucija Humel je dobila direktan crveni karton, a za Enu Zagorščak čekamo hoće li smjeti igrati ili ne. U svakom slučaju, vratili smo se pozitivi i dobro je raspoloženje u ekipi. Svjesni smo da smo kiksali, išli smo popraviti greške iz Ploča i odlučili smo utakmicu u Sesvetama posvetiti Eni s obzirom da nije s nama. U tom duhu i nastavljamo dalje i vjerujemo da će bodovi ostati na Zrinjevcu. Idemo dalje, borimo se i treniramo skupa za naš zajednički cilj.

 

Prethodni članakDELO EHF Liga prvakinja: Milosavljević i Dumanska premalo da bi se iznenadio Brest
Sljedeći članakEHF Europska liga: Poraz Nexea u dramatičnoj završnici