EHF EURO 2020: Počele završne pripreme seniorki za Europsko prvenstvo

1369

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu, i odmah nakon testiranja na korona virus krenula put Poreča. Tu će obaviti završne pripreme za Europsko prvenstvo koje bi se od 03. – 20. prosinca 2020. godine trebalo igrati u Danskoj. Kažemo trebalo, jer službene potvrde za to još nema, samo najava da je Danska spremna prihvatiti organizaciju natjecanja nakon što je Norveška otkazala svoj dio.

Europska rukometna federacija i Danski rukometni savez, naime, već danima su u pregovorima s danskim vlastima i zdravstvenom službom oko mogućnosti da ta zemlja prihvati organizaciju cijelog natjecanja nakon odustajanja Norveške. Zelenog svjetla danskih vlasti, za to, nažalost još nema, tako da su naše rukometašice kao i mnoge druge iz skupina C i D krenule u pripreme, a da pri tome na znaju hoće li se Prvenstvo uopće održati.

Jedna stara narodna poslovica kaže: „Loša vijest nikad ne dolazi sama“, pa je tako reprezentaciju kao grom iz vedra neba pogodila informacija iz Koprivnice o novom proboju korona virusa u Podravka Vegetu. A iz te ekipe, pet je gotovo ključnih igračica nacionalne vrste. Uz sve prometne poteškoće, danas je spriječen dolazak Ane Debelić iz Rusije, pa će ona stići naknadno, kao i Ćamila Mićijević.

Da bi mogao koliko – toliko normalno trenirati, izbornik Nenad Šoštarić je s pričuvne liste pozvao Ines Domjan.

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije:
Kao i svi ostali, i mi ćemo se krenuti pripremati i pokušati prvo vidjeti gdje smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na varijante taktike kako bi što spremniji ušli u Prvenstvo.“

Katarina Ježić,
kapetanica Hrvatske:
“U ovoj cijeoj situaciji nije se igralo puno utakmica, do zadnjeg trenutka se nije zbalo hoće li se održait. Tako da sam sretna i jedva čekam krenuti, gladna sam rukometa, vjerujem da smo svi. I evo, jedva čekamo da krene.“

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Gorici derbi i prvo mjesto, Zamet ispustio pobjedu u Umagu
Sljedeći članakSeniorke ponovno na okupu! I EHF EURO 2020